Grande finale

Snart dags för årets idrottshändelse, avspark i fotbolls-EM och Spanien mot Tyskland. Hjärtat bultar lite för Spanien, medan hjärnan och tipset säger Tyskland. Upplagt för drömfinal.

Igår hade jag för övrigt nöjet att prova på den officiella EM-bollen, då vi var några stycken som spelade med bollen som jag och Larsson köpt gemensamt för 1000 kr. Värt varenda korvöre skulle det visa sig, för då bollen är relativt lätt så gick det bra att få iväg riktigt mäktiga långskott. Väldigt svårt som målvakt att suga åt sig bollarna också, så det blev flera farliga returer. Ahlin stod för årets mål då han med en tåfjutt skruvade in bollen i bortre krysset från långt avstånd.

Nu: avspark.


Recension: The Mist

Det första man tänker på när man ser skräckfilmen The Mist är hur slående lik den är Silent Hill-filmen som kom för två år sedan, på flera punkter. Den mest självklara liknelsen är den tjocka dimman som spelar en viktig roll, en dimma som döljer diverse skräckinjagande överraskningar i både The Mist och Silent Hill. Temat religion och hur tron på Gud kan spåra ur totalt är också en viktig byggsten som filmerna delar. Lite kul också att skådespelerskan Laurie Holden har en stor roll i båda filmerna. Dock bör det nämnas att The Mist baseras på en Stephen King-novell som kom redan 1980, så om det är några som har rippat så är det männen bakom Silent Hill-spelserien, som den filmen baseras på.



The Mist

Silent Hill

Och förresten så stannar liknelserna precis där. Den mest fundamentala skillnaden är att The Mist är en riktigt bra och spännande film. Även om det finns scener som innehåller en hel del blod, slem och äckel så är detta inte främst en monsterfilm, utan i grunden snarare ett psykologiskt drama med flera fina skådespelarprestationer. Men så är det också regissören Frank Darabont (Nyckeln Till Frihet, Den Gröna Milen) som håller i trådarna.


Det enda som stör är en del tveksam design på några av monstrerna, plus att vissa av specialeffekterna ser lite undermåliga ut. Och kanske hade filmen, som är drygt två timmar lång, tjänat på att klippas ner en aning för att få upp tempot. Men i övrigt är det här den bästa rysaren jag sett på mycket länge, med en skönt apokalyptisk stämning, flera nagelbitarscener och med ett slut som man garanterat aldrig glömmer.

Betyg:     av 5


KRAPEA

I söndags var jag och Linda på IKEA i Barkarby, och inhandlade nödvändiga prylar som till exempel mattor, bestick, batterier och annat spännande. Träffade vår stjärnproducent Lea och hennes mamma på mattavdelningen, plus att vi skymtade Erika vid kassorna. Ahlin syntes dock inte till. Kanske har han börjat jobba på KRAPEA, motsvarigheten till IKEA i Grand Theft Auto IV:s Liberty City.






Att komma i tid

Imorrn börjar jag jobba igen efter tre veckors semester. Så jävla kul! Nu väntar fem veckor av supertidiga uppstigningar, reklamradio, trötta gubbskämt, mycket trappspring samt att somna på soffan vid sju på kvällen. Men egentligen så är brevbäraryrket riktigt soft just på somrarna, då det är varmt och skönt utomhus. Det enda jag har riktigt svårt för är väl just det här med att gå upp så tidigt om mornarna. För att slippa stressa så bör jag gå upp senast halv fem, och om jag ska hinna äta frukost bör det helst bli ännu tidigare än så. På senare tid har jag dessutom haft svårare och svårare att passa tider, men jag tänkte försöka vända på trenden nu när jag ska börja jobba igen. Har nämligen köpt en sån här:


Yes, en digital väckarklocka. Tidigare har jag förlitat mig på min trusty mobilväckare, men ibland när man är för trött så kan det hända att den inte räcker till. Ett par gånger har jag i ett ytterst sömnigt tillstånd lyckats stänga av mobilen och gömt den under kudden, för att sedan vakna på tok för sent av att solstrålarna börjat leta sig in i sovrummet. Snooze-funktionen är också rätt opålitlig, då det lätt kan bli så att man trycker på den i all oändlighet - hjärnan säger åt en att gå upp, men kroppen orkar bara inte. Den här väckarklockan ska fungera som back-up till mobilen, är det tänkt. Jag får återkomma om några dagar med beskedet om den fungerar klanderfritt eller inte.

EM-tåget rullar vidare

Sverige är utslaget ur EM, men det skiter jag i. Det är ju nu de riktigt spännande matcherna mellan de bästa lagen tar vid. Redan igår kunde vi se toppmatchen mellan Tyskland och Portugal, som tyskarna vann med 3-2. Innan turneringen började tippade jag Tyskland som slutsegrare, och jag måste självklart stå fast vid mitt tips nu när de är klara för semifinal. Hade man kunnat spola tillbaka tiden till innan EM startade så hade det dock varit dåraktigt att tippa på något annat lag än Holland, med sin anfallsglada totalfotboll. Tillsammans med Ryssland är de laget jag blivit mest förtjust i, så matchen mellan de två lär bli en höjdare. Även Kroatien och Spanien har sett ruggigt starka ut.

Mina återstående tips för turneringen blir således att Tyskland tar revansch på Kroatien i första semifinalen, medan Holland slår Spanien i den andra semin. Vilket betyder att det blir en drömfinal mellan rivalerna Tyskland och Holland. Vi får väl se hur det går, nu när EM-tåget rullar vidare med andra kvartsfinalen Kroatien-Turkiet ikväll.

Nu ska jag och Linda promenera till Drivbänksvägen och mitt förra hem, där det blir klassisk midsommarsmiddag med sill, potatis, köttbullar och kanske mer därtill.

Ryssland vs Sverige - eftersnack

Så var det över för den här gången, Sverige är ute ur EM efter att ha blivit totalt utspelade av Ryssland och förlorat med 0-2. Jag hade det faktiskt på känn efter att ha sett Ryssland mot Grekland för några dagar sedan. Ryssarna har EM:s yngsta snittålder, har sett riktigt giftiga ut offensivt, är samspelta sedan tidigare, man fick tillbaka stjärnspelaren Arshavin och dessutom har man världens förmodligen skickligaste coach i holländaren Guus Hiddink. Medan Sverige har EM:s högsta snittålder, har skjutit minst skott på mål i EM och så såg man extremt slutkörda ut efter Spanen-matchen, etc etc. Det var dåliga vibbar, helt enkelt.

Det var aldrig något snack om vilket som var bästa laget på planen, Sverige gjorde ett extremt platt intryck när det verkligen gällde. Lagerbäck försökte satsa framåt i andra halvlek efter Rysslands andra mål, vilket otroligt nog inte ledde till en enda svensk farlighet, däremot borde Ryssland ha gjort ytterligare ett mål vid flera tillfällen. Varför utnyttjade förresten inte Lagerbäck sitt tredje och sista byte? Sebastian Larsson med sina fina inlägg hade gott kunnat få komma in, som det var nu så var det många passningar som inte hittade rätt.

Borde Lagerbäck slutföra sitt kontrakt, som sträcker sig in på VM om två år? Nja... Det känns onekligen som att vi är inne i en generationsväxling, och frågan är om Lagerbäck är rätt man att rensa upp i truppen och ta in flera nya namn? Jag tycker nog inte det. Landslaget behöver en ny röst, någon som vågar röra om i grytan och som har nya visioner. EM började så bra för Sverige, och att inte kunna ta vara på en så bra start är rent ut sagt dåligt. Vi behöver en coach som vet hur man går långt i de stora mästerskapen, inte bara hur man kvalar in till dem. Har någon Guus Hiddinks nummer...?


Är Lagerbäcks dagar räknade?

Judas Priests nya - bra eller shit?

Imorrn släpps Judas Priests enormt hypade dubbelalbum Nostradamus. Som handlar om den här mannen:



Michel de Nostradamus var en fransk astrolog som påstods kunna se in i framtiden och under 1500-talet förutspådde en rad stora händelser som sedan har inträffat. Bland annat är det flera som tror att han visste att attackarna på USA den 11/9 skulle ske, även om det i högsta grad är en tolkningsfråga (precis som med flera andra av hans visioner). 

Förhandssnacket om skivan har innehållit väldigt delade meningar. Några tycker att det är bland det bästa som Judas Priest någonsin gjort, medan andra beskrivit albumet som skrattretande pompöst. Själv är jag något ambivalent efter att ha hört fem låtar på förhand. Titelspåret är riktigt tungt i bästa "Painkiller"-stil, midtempo-spåret "Visions" har en schysst refräng och "Prophecy" (som de inledde med på Sweden Rock Festival nyligen) var riktigt mysig. Däremot så upplevde jag "Death" (som de också spelade på SRF) som ganska seg och ospännande, och "War" som direkt dålig. Så det ska bli mycket spännande att äntligen få höra verket i sin helhet. Nostradamus bör droppa ner i brevinkastet imorrn (skivan alltså, inte astrologen), och jag ska se till att posta en recension så fort det är möjligt. 

Undrar förresten varför Nostradamus ser så belåten ut på porträttet här ovan. Hade han kanske förutspått att ett stort hårdrocksband skulle uppkalla ett album efter honom år 2008 och därmed göra Nostradamus till namnet på allas läppar igen?

Utflykt till Skansen

På sistone har jag fått en del kritik från min flickvän för att jag inte hittar på tillräckligt mycket roliga saker att göra tillsammans med henne. Tydligen räknas inte att sitta med när jag tittar på fotbolls-EM som god underhållning, därför beslutade jag att bjuda henne på en utflykt till Skansen idag, när det var hyfsat väder och allt. Senast jag var där var på Nyårsafton för ett och ett halvt år sedan, då jag, Daniel och Busbröderna sprang omkring likt några borttappade själar i jakt på en bra plats att fira in tolvslaget på. Idag var det lite lugnare, om man säger så. Ingen allsång (skönt) och lagom mycket folk och ungar. Såg en hel del bra grejer, så jag beslöt att rangordna de häftigaste djuren.

Plats 1: Järven

Den här lille krabaten har alltid varit något skygg av sig när jag varit på Skansen tidigare, därför var det en fröjd att äntligen se vad den var kapabel till. Bland annat sprang den runt hela inhägnaden innan den hoppade ner i vattnet och började plaska frenetiskt i flera minuter, tills vi inte orkade titta mer och var tvungna att gå vidare. Järven är ju sitt gulliga utseende till trots ganska ilsken och lite farlig av sig, de vassa klorna är inte att leka med. En kul parentes är att Hugh Jackman spelade en järv i X-men-trilogin.

Wolverine?

Den här bilden knäppte jag. Hade nästan platsat i National Geographic, eller?

Plats 2: Gråsälarna

Har alltid hört till favoriterna, det blir liksom sällan tråkigt i sällskap med dem. Om någon av dem är trött och känner för att ta det lugnt så finns det alltid någon annan som kan kliva fram i rampljuset. Idag var det extra roligt eftersom jag blev lite nerstänkt av en säl, och alla barnfamiljer runt omkring fick sig ett gott skratt.

En gråsäl som ligger och skrattar åt sina egna skämt.

Ständigt på jakt efter nya upptåg.

Plats 3: Lemurerna

Visste ni att lemurerna bara finns i vilt tillstånd på Madagaskar? På Tropikariet på Skansen kan man vandra fritt inne i lemurernas bur, vilket är en svårslagen känsla. Kul att titta på när de äter och tvättar sig. Ett extra plus för de pyttesmå rackarna som åker snålskjuts på sina äldre vänner (familjemedlemmar?).

Gruppkram.


Snålskjuts.

Plats 47: Berguven

Hade hoppats att berguven skulle förvandla sig till Killer Bob i Twin Peaks eller något, men allt som hände var att det uttråkade uggledjuret gav oss onda ögat.

The owls are not what they seem...

Det var hursomhelst ett uppfriskande besök på Skansen, synd att man sällan går dit. Nu är jag redo för Kolmården.


Fick nostalgiska Thailand-vibbar av att vandra i den tropiska skogen.

Bloggar jag gillar #1

Tänkte starta en ny serie här, där jag listar bloggar som jag gillar av flera olika anledningar. Först ut är min roliga lillasyster Linneas blogg, Artbox. Innehåller mest vimmelbilder och mode, för den som gillar sånt, men även en och annan intressant fundering. Klart värt att kolla in, särskilt för mig som när jag inte bor hemma sedan ett halvår tillbaka inte har någon större koll på vad hon gör om dagarna. Bland annat hade hon hållit på och DJ:at i ett par månader innan jag fick nys om det.

Linneas blogg


Linnea har fullt upp med allt möjligt, bland annat DJ:ing.

Lika som bär - EM-special

Där ser man, Ryssland gjorde precis som jag förutspådde i mitt förra inlägg och skickade hem Grekland från EM. Ryssland verkar för övrigt ha lätt för Grekland, för fyra år sedan var man det enda laget som lyckades besegra dem och historien upprepade sig alltså. Nu blir det en riktig rys(s)armatch mellan Sverige och Mother Russia på onsdag - jag kan knappt bärga mig.

Så länge bjussar jag på en "lika som bär"-jämförelse, håller ni inte med om att Greklands striker Angelos Charisteas skulle kunna vara nära släkt med amerikanske skådespelaren Timothy Olyphant (känd från filmer som Die Hard 4.0 och Scream 2)? Jag vet att jag borde skicka in detta till Lasse Anrells sida i Sportbladet, men jag pallar inte.


                Charisteas?                                              Olyphant?

Sverige vs Spanien - eftersnack

Snöpligt var ordet, men när man väl fått smälta Spaniens sena segermål så känns det ganska okej ändå. Vi möter ändå ett lag som verkligen tryckte på och i slutändan förtjänade att vinna, och det är bara att inse att Sverige inte har orken och skickligheten att matcha Spanien på alla plan. Lasse Lagerbäck gnällde något oerhört på att Sverige inte fick frispark innan det andra baklängesmålet (suck) men med tanke på att Sverige kunde (och borde) ha fått både en och två straffar emot sig under matchens gång så var det väl inte mer än rättvist isåfall. Har dessutom svårt att begripa hur Lagerbäck kunde varit så otroligt seg med att göra alla sina byten, då det redan i början av andra halvlek syntes att flera spelare var slutkörda.

Han förtjänar dock beröm för sin laguttagning som fungerade klanderfritt, bland annat var det intressant med Elmander på Chippens position, och relativt orutinerade Fredrik Stoor var stoorartad (ha!) när han nu fick komma in i hetluften. Dock var Markus Rosenberg en rejäl flopp som inhoppare, har han någonsin gjort en bra landskamp? Bland annat var det han som tappade bolllen innan Spanien gjorde segermålet. Zlatan var magnifik - igen - och det märks att han behövs på planen om vi ska komma någon vart i det här mästerskapet.

Nu ska jag se Ryssland - Grekland, och för Sveriges del hoppas man ju på ett oavgjort resultat. Tror dock att Ryssland (som är ett klart hungrigare lag än Grekland) vinner och att det därmed blir en direkt avgörande match mot Sverige på onsdag.




Gårdagens fynd på hallmattan

En klart godkänd skörd, utöver alla skivor och DVD:s så var Posten vänliga nog att skicka en deckare som tack för allt gott arbete jag utfört på sistone. Får se när jag har tid att bläddra i den, min sommarläsning har egentligen vikts åt Mötley Crüe-biografin som jag aldrig lyckats komma igång med. Har hunnit lyssna igenom Kleerup, Coldplay och Opeth, samtliga relativt nya. Samtliga låter riktigt bra, men kanske att Coldplay visar mest potential. Mer intryck kommer längre fram i sommar.

Nu väntar jag bara på Metal Gear Solid 4.



Sjuk på semestern

Jag har blivit sjuk mitt under min semester, vilket alltid (och då menar jag alltid) inträffar varje sommar. Jag misstänker att mitt immunförsvar fungerar så att det måste vara på tårna precis hela tiden för att undvika förkylningar, feberkänning och liknande, så fort jag försöker varva ner så hinner verkligheten ikapp mig. Jag menar, senaste gången jag var sjuk var i Thailand för ett halvår sedan. Bara en sådan sak.

Men det saknas ju inte saker att göra medan man ligger på sofflocket, direkt. GTA4 finns alltid till hands, och jag har utnyttjat tiden till att se klart på den sega Stephen King-miniserien Pestens Tid, samt plöja igenom de sista delarna i första säsongen av Heroes (jag är hopplöst efter, I know). Har även köpt två DVD-filmer (28 Veckor Senare och Sicko) samt en drös CD-skivor. Opeths senaste, Kleerups hyllade platta (bara 99 kr på cdon - ett fynd!), nya Coldplay (som släpps imorrn), samt lite gamla skivor i form av senaste Satyricon och Pantera-klassikerna Cowboys From Hell och Vulgar Display Of Power (som jag skäms över att erkänna att jag inte har i min samling sedan tidigare).

Hoppas skivorna kommer imorrn, för nu har jag ju tid att lyssna på dem, om inte annat.

Summering av Sweden Rock Festival - part two

Här kommer lite smått och gott av mina intryck från årets Sweden Rock Festival. Min förra summering var mer musikorienterad, nu tänkte jag fokusera på händelserna runtomkring och festivalen i stort. Till att börja med kan jag konstatera att jag såg färre hela konserter, snarare blev det mindre delar av fler band. Hade ringat in 24 stycken band i mitt spelschema innan festivalen, men i slutändan blev det "bara" 8 stycken spelningar. Annars var det i vanlig ordning en väldigt gemytlig stämning på festivalen och campingen, träffade flera intressanta nya karaktärer och även ett gäng bekanta, såsom Toddy, Micke Finnermark, Axel F, Berglöf, Metal Covenant-crewet, m.fl. Här kommer lite andra intryck.


Jag och min trogne följeslagare Larsson.

Festivalens bästa konsert: Volbeat. Det var längesedan jag knockades så av ett relativt nytt band som jag inte var så bekant med sedan tidigare. Överglänste självaste Judas Priest.


Festivalens sämsta konsert: Black Stone Cherry. Såg visserligen bara sista kvarten med detta hypade band, men då denna tid bestod av mestadels skittråkiga gitarrsolon och amerikansk dussinrock så räckte det för att bilda sig en uppfattning. Värdelöst.


Festivalens godaste krubb: Oavgjort mellan gamla favoriten langos (räkor, svart kaviar, rödlök... yummy!) och fish n' chips (med remouladsås). Annars blev det i vanlig ordning mest pizzaslice och hamburgare. Lite tråkigt, men stabilt.


Festivalens roligaste t-shirt-tryck: "Frukost ingår ej". Buren av en man i övre medelåldern. Haha!


Festivalens mest sedda utomstående person: Farsan, 13 gånger. Det kan ju bero på att han är min far och därmed instinktivt söker sig till samma områden av festivalen som sina söner, men jag vet inte. Nathalie fick bonuspoäng när hon såg honom sovandes sittandes i en stol i duschkön, men det missade jag.


Festivalens mest sedda utomstående person #2: Den excentriska ukrainske journalisten, 7 gånger. Första kvällen hälsade han på oss vi våra tält och frågade om vi hade droger. Sedan dök han upp på lite oväntade ställen här och var, bland annat såg jag honom sitta vid en liten laptop inne i presskonferenstältet.


Festivalens bästa köp: Ett par riktigt schyssta Ray Ban-solbrillor (fejk?) för bara 100 spänn i ett av knallarnas stånd utanför festivalen. Som hittat!


Festivalens mest tveksamma köp: Linus vattenflaskor. När han var lite överfriskad en av kvällarna så fick brorsan för sig att det var en klok idé att slå till på sex stycken stora vattenflaskor för 250 kr. Direkt när han betalat insåg han sitt misstag, då vatten finns att få tag på gratis i kranar överallt på området.


Festivalens Glader: Vårt finländsk-spansk-svenska resesällskap Heidi. Vilken solstråle! Har bara gott att säga om henne, trots att hon råkade bränna min underarm med sin cigarett (det blev ett schysst minne av festivalen).


Festivalens Butter: Larsson, i alla fall att döma av alla bilder jag sett från festivalen. Men egentligen är han en riktigt kul kille, så låt det inte lura er!


Festivalens Toker: Ahlin. Alltid.


Festivalens Prosit: Jag själv. Den torra marken och det uteblivna regnet var inte bra för mig och mina gräsallergier. "It must be the dust!" som en försäljare sa till mig efter att jag nysit högt tre gånger på raken så att hyllorna skakade i hans lilla affär.


Festivalens Dummer: Jag själv, igen. Som totalt överskattade min alkoholförmåga och somnade i tältet långt innan Satyricon (som jag var jättepeppad på att se) gick på scenen på onsdagskvällen. Jag är för övrigt medveten om att det inte finns någon av de sju dvärgarna som heter Dummer.


Festivalens one-liner: "Ooooooooh... fejk!!" Sagt av min klarsynte lillebror Linus om en av knallarnas silvervaror. Sedan sprang han därifrån.


Festivalens mest saknade: Lite mer moderna stora band, typ Nightwish, In Flames eller Soilwork hade inte skadat. Och när tänker Rammstein dyka upp?


Festivalens minst saknade: Kalasklubben AKA League Of Shadows AKA Skuggfolket. Ett uttryck som myntades förra festivalen om personer som drog sig undan lite när man inte pallade mer sol. I år var det riktigt varmt igen, men klart mer uthärdligt.


Festivalens minst saknade #2: Min kanonförkylning som spolierade stora delar av festivalen för mig ifjol. Nu kom den ett par dagar efter hemkomsten istället.


Festivalens motto: "Acting like a maniac - whiplash!" Myntat av Nathalie och Heidi till en sådan grad att man inte längre kunde missta sig på hur man ska uppföra sig på rockfestivaler.  Party on!


Grekland vs Sverige - eftersnack

Det såg länge ut att bli en mållös öppningsmatch för Sveriges del, sen spräckte Zlatan sin måltorka i landslaget med en redan klassisk fullträff. Min lagledare Post-Linus hade tydligen utlovat tårta på jobbet imorrn om "Ibra" gjorde mål (undrar om högsta chefen godkänt det?) så det var nog flera postisar på vår arbetsplats som var extra nöjda med den struten. Själv har jag semester och missar därmed tårtan, men det kan jag helt klart leva med en kväll som denna.

Det var väl inte EM:s mest spektakulära match hittills direkt; Sverige mötte ett blekt Grekland vars taktik verkar gå ut på att tråka ihjäl motståndarna med sina sidledspassningar i backlinjen, och jag har svårt att tänka mig att särskilt många fotbollsfans tänker punktmarkera deras kommande matcher efter den här uppvisningen. Kändes som de mest försökte få till fasta situationer, och jag är lite besviken på domaren som delade ut lite väl många billiga frisparkar åt grekerna.

Många var vi som svor åt Lagerbäcks laguttagning, men med facit i hand var det inte helt fel att ta med till exempel Daniel Andersson som defensiv mittfältare. Denne skötte sig mestadels utmärkt, förutom precis mot slutet då han drällde med bollen i eget straffområde (sånt kanske funkar i Malmö FF, men knappast i ett EM) och släppte till en farlighet. Däremot förstår jag inte uttagningen av gamlingen Niclas Alexandersson, som ju egentligen är mittfältare, när vi har Fredrik Stoor som är en naturlig högerback. Alex såg inte ut att hänga med i svängarna alla gånger (hur kommer det då gå mot spelare som Villa och Torres på lördag?) och hans idiotpassning vid ställningen 0-0 kunde ha kostat segern. In med Stoor från start i nästa match, tack. Och även Sebastian Larsson, som nu känns given då Chippen tyvärr ser ut att missa resten av turneringen.

En perfekt start på EM för Sverige, vi slår regerande mästarna och det ser lovande ut inför resten av turneringen.

Nu ska jag spela GTA4. Godkväll.

Summering av Sweden Rock Festival - part one

Kom hem från Sölvesborg och hårdrocksfestivalen Sweden Rock Festival i förrgår kväll, men först nu känner jag mig redo att börja samla ihop mina intryck och minnen. Hyrbilen är tillbakalämnad på Statoil, alla mina grejer är uppackade och jag har ägnat större delen av förmiddagen att läsa recensioner och bloggar på nätet som rör festivalen. Hinner inte dela med mig med alla mina intryck om själva SRF just nu, men jag hinner skriva lite om de konserterna jag gillade bäst.


Volbeat - bäst på Sweden Rock Festival.

Bästa konserterna, i rangordning:


1. Volbeat


En ganska ordentlig skräll att dessa danskar skulle imponera så pass stort på mig som de faktiskt gjorde, jag har smådiggat de fåtal låtarna jag hört sedan tidigare, men Volbeats konsert var ju strålande från början till slut. Brorsan köpte till och med deras skiva, och den hann vi nog lyssna på säkert tre gånger på vår medtagna stereo vid campingen. Att SRF-ledningen är så tröga att de placerar ett av festivalens klart hetaste band på minsta utomhusscenen gör ganska lite då bandets Elvis-möter-Metallica-metal knäckte så otroligt hårt.


2. At The Gates


Mäktigt att äntligen få se dem live, tolv år efter att legendarerna lade av. Brutal melodidöds som inspirerade band som In Flames och Dark Tranquillity rejält, och At The Gates bevisade onekligen att de fortfarande är kungar inom genren. Briljant med min favoritlåt "Blinded By Fear" som extranummer!


3. Judas Priest


Jag hade förväntat mig rätt trötta låtval, men Priest överraskade mig och vågade blanda in en hel del oväntade jokrar som "Between The Hammer And The Anvil" och "Sinner" i leken. All respekt till dem för det, dock kändes Rob Halfords pipa en aning rostig och de två nya låtarna övertygade inte helt. Deras headlinergig från 2004 var bättre.


4. Mustasch


Första gången jag ser det här bandet live, och jag blev riktigt imponerad av Ralf Gyllenhammar och hans goa gubbar. Hans konstanta Jack Daniels-snack (som sponsrar bandet) blev extremt tjatigt i längden, men när den otroligt maffiga "Double Nature" brakade igång med både eld och rök så gick det lätt att bortse från det.


5. Carcass


Hård återförening nummer två hade inte lika goda förutsättningar som kollegorna i At The Gates (halvdant ljud, lite klen sång, sämre speltid) men de gjorde ett riktigt starkt intryck på mig likväl. Men så är också deras mästerverk Heartwork en av de bästa plattorna med hård musik i min skivsamling. Till Wacken Open Air i augusti ska jag se till att vara ännu mer inlyssnad på deras hela repertoar, då kommer Carcass bli ännu bättre.


Hedersomnämnande: Def Leppard, Blue Öyster Cult, 45 Degree Woman

Bowling for Åkeshov

Jag känner att jag ligger lite efter med mitt bloggande, men för det kan jag ju inte missa att berätta om när vi spelade bowling i Åkeshovs New Bowl Center i fredags kväll. Det var Posten Ulvsunda (min arbetsplats) som stod för kalaset, som inkluderade tacos-middag och bowling. Tydligen var det inte bara vårt kontor som satte sprätt på sina sparade slantar just detta datum, men av det jag hörde om så lät vår kväll klart roligast. Jag är till exempel glad över att slippa jobba hos festprissarna i Alvik, som valde att äta middag på sitt brevbärarkontor istället för att gå ut på restaurang.  

Nåväl, när middagen var avklarad så var det dags för discobowling. Det innebär inte att man tar några danssteg mellan omgångarna, utan att man spelar i fräck belysning, till modern dansmusik och med små rökmoln (!) kring banorna. Jag gjorde en godkänd insats och snittade ungefär 100 poäng per omgång, och jag lyckades vinna två av de fem omgångarna vi hann med. På min bana tävlade även vår ryske vän Alexei (som var outstanding) och lagledaren Post-Linus (som efter en lovande start föll igenom totalt), men jag kunde såklart inte låta bli att snegla mot banan bredvid, där the mighty Peter Olofsson slog in strike efter strike. Så där var jag tämligen chanslös, även om det blev sex stycken strikes för min del totalt. Ett godkänt facit, som sagt.

Hade för övrigt hoppats på några lustiga incidenter i stil med de som förekommer i bowling-filmen Kingpin (min favoritkomedi genom tiderna, typ) men jag fick nöja mig med att det var väldigt kul att spela bowling i två timmar, även om handleden verkligen sa ifrån till slut.


Bill Murray dök inte upp.

RSS 2.0