Ryssland vs Sverige - eftersnack

Så var det över för den här gången, Sverige är ute ur EM efter att ha blivit totalt utspelade av Ryssland och förlorat med 0-2. Jag hade det faktiskt på känn efter att ha sett Ryssland mot Grekland för några dagar sedan. Ryssarna har EM:s yngsta snittålder, har sett riktigt giftiga ut offensivt, är samspelta sedan tidigare, man fick tillbaka stjärnspelaren Arshavin och dessutom har man världens förmodligen skickligaste coach i holländaren Guus Hiddink. Medan Sverige har EM:s högsta snittålder, har skjutit minst skott på mål i EM och så såg man extremt slutkörda ut efter Spanen-matchen, etc etc. Det var dåliga vibbar, helt enkelt.

Det var aldrig något snack om vilket som var bästa laget på planen, Sverige gjorde ett extremt platt intryck när det verkligen gällde. Lagerbäck försökte satsa framåt i andra halvlek efter Rysslands andra mål, vilket otroligt nog inte ledde till en enda svensk farlighet, däremot borde Ryssland ha gjort ytterligare ett mål vid flera tillfällen. Varför utnyttjade förresten inte Lagerbäck sitt tredje och sista byte? Sebastian Larsson med sina fina inlägg hade gott kunnat få komma in, som det var nu så var det många passningar som inte hittade rätt.

Borde Lagerbäck slutföra sitt kontrakt, som sträcker sig in på VM om två år? Nja... Det känns onekligen som att vi är inne i en generationsväxling, och frågan är om Lagerbäck är rätt man att rensa upp i truppen och ta in flera nya namn? Jag tycker nog inte det. Landslaget behöver en ny röst, någon som vågar röra om i grytan och som har nya visioner. EM började så bra för Sverige, och att inte kunna ta vara på en så bra start är rent ut sagt dåligt. Vi behöver en coach som vet hur man går långt i de stora mästerskapen, inte bara hur man kvalar in till dem. Har någon Guus Hiddinks nummer...?


Är Lagerbäcks dagar räknade?

Kommentarer
Postat av: Maria

Nej, det där gick ju inte så bra...

2008-06-19 @ 11:25:48
URL: http://www.kalendarium.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0