Ni glömmer väl inte...

...att posta era julkort senast den 16 december, alltså nu på tisdag? Gör det. Jag och mina röda vänner står redo att ta emot dem.



Soilwork bjuder tillbaka

Ett av mina absoluta favoritband, Helsingborgs stoltheter Soilwork, har i några veckor låtet sina fans rösta om vilka låtar de helst vill ska spelas under bandets Sworn To A Great Divide-turné nästa år. De tio låtarna som får flest röster kommer att spelas live, vilket låter lite för bra för att vara sant. Nu lär väl folk vara så puckade att de röstar på låtar som alltid spelas live ändå, istället för att ta chansen att få höra lite mer ovanliga bitar. Jag själv röstade på sju låtar (det fick bli en från varje studioalbum de gjort) som jag själv aldrig hört dem mangla loss live förut.

Mina val:

Sadistic Lullaby (från skivan Steelbath Suicide, 1998)
Room No 99 (från skivan The Chainheart Machine, 2000)
Like The Average Stalker (från skivan A Predators Portrait, 2001)
Soilworkers Song Of The Damned (från skivan Natural Born Chaos, 2002)
Cranking The Sirens (från skivan Figure Number Five, 2003)
The Crestfallen (från skivan Stabbing The Drama, 2005)
Martyr (från skivan Sworn To A Great Divide, 2007)


Snorrevägen

De flesta vägar heter rätt tråkiga saker, som typ Aprikosgatan eller Vindruvsbacken. Ibland så dyker det dock upp lite tuffare namn, som Meteorvägen eller Satellitvägen. Sen har vi de lite skämtsamma och barnsliga namnen. I Bromma finns det en gata med det lite lustiga namnet Snorrevägen. "Höhö, Snorrevägen, där skulle man bo, va?" sa en av gubbarna på jobbet en dag och armbågade mig lite lätt i sidan. "Haha, nja, det vet jag inte" sa jag utan att riktigt förstå vad han menade med det.

Snorrevägen är med högsta sannolikhet uppkallad efter den isländske författaren Snorri Sturlasson. Inget fel med det i sig, men jag kan ändå se en hel del problem med att bo på en gata med det namnet. Som i den berömde Hassan-sketchen då Erik Haag säger att han bor på Pillesnoppvägen i Ballefjongberga ("det är ett gammalt Vikinganamn!") och killen han ringer till tror att Haag driver med honom (vilket han visserligen gör).

Betänk att du är på krogen och försöker få till det med någon brud. När hon frågar var du bor så flåsar du "Snorrevägen" i hennes öra, vilket med lite tur kan betyda hemgång tillsammans, men förmodligen snarare slutar med en ordentligt örfil.

RSS 2.0