Judas Priests nya - bra eller shit?

Imorrn släpps Judas Priests enormt hypade dubbelalbum Nostradamus. Som handlar om den här mannen:



Michel de Nostradamus var en fransk astrolog som påstods kunna se in i framtiden och under 1500-talet förutspådde en rad stora händelser som sedan har inträffat. Bland annat är det flera som tror att han visste att attackarna på USA den 11/9 skulle ske, även om det i högsta grad är en tolkningsfråga (precis som med flera andra av hans visioner). 

Förhandssnacket om skivan har innehållit väldigt delade meningar. Några tycker att det är bland det bästa som Judas Priest någonsin gjort, medan andra beskrivit albumet som skrattretande pompöst. Själv är jag något ambivalent efter att ha hört fem låtar på förhand. Titelspåret är riktigt tungt i bästa "Painkiller"-stil, midtempo-spåret "Visions" har en schysst refräng och "Prophecy" (som de inledde med på Sweden Rock Festival nyligen) var riktigt mysig. Däremot så upplevde jag "Death" (som de också spelade på SRF) som ganska seg och ospännande, och "War" som direkt dålig. Så det ska bli mycket spännande att äntligen få höra verket i sin helhet. Nostradamus bör droppa ner i brevinkastet imorrn (skivan alltså, inte astrologen), och jag ska se till att posta en recension så fort det är möjligt. 

Undrar förresten varför Nostradamus ser så belåten ut på porträttet här ovan. Hade han kanske förutspått att ett stort hårdrocksband skulle uppkalla ett album efter honom år 2008 och därmed göra Nostradamus till namnet på allas läppar igen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0