Toast Skagen á la Niklas

Fredagskväll innebär fredagsmys och tacos, right? Wrong! När jag vill lyxa till det så svänger jag ihop en hemmagjord Toast Skagen, vilket inte behöver bli så dyrt som man kan tro.

Du behöver:

En tub majonäs
En tub kaviar (Kalles eller Svennes)
En citron
En lök
En rödlök
Gräslök
En burk röd stenbitsrom
Räkor
Formbröd


Ta en skål och ha i lite drygt en halv tub majonäs och lite mindre kaviar, blanda ihop till en skön smet. Sen är det dags att hacka rödlök och gräslök, men spara lite av det sistnämnda till senare. I med den upphackade rödlöken och gräslöken, sedan häller du i en lagom mängd av de förhoppningsvis tinade räkorna. Blanda ihop tills det börjar se ut som äkta skagenröra.

Nu är det dags att ta fram brödrosten. Rosta ett par skivor och lägg sedan på smeten. Garnera sedan med stenbitsrom och den gräslöken som blev kvar, sedan skär du ut små bitar av citron och lägger på. Hacka lite lök och lägg på smörgåsen för ytterligare en smakupplevelse (tack till Larsson för tipset) och sedan är det bara att hugga in. Vill man så kan man slippa en del av besväret genom att helt sonika köpa en burk med färdig Toast Skagen och sedan bre på smörgåsen... men det blir både dyrare och inte lika roligt.

Lycka till!

Ingredienserna.

 

Skagenröran.

 

Dinner for two?

 

Up close and personal.

 

Perfekt maträtt att bjuda sina tokiga vänner på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0