Schlager och kök

I lördags var det invigning och avslutning på samma gång. Invigning för Michael & Erikas nya kök i Sundbyberg, som tagit otaliga veckor att renovera. Avslutning för att Melodifestivalen äntligen gick i mål efter otaliga veckor av deltävlingar och Andra Chansen.

Köket var en riktig höjdare, det kändes otroligt fräscht och vi fick bubbel att premiärdricka vid köksbordet. Kan tänka mig att Erika är överförtjust i att det installerats en diskmaskin. De som inte ville följa Melodifestivalen hade nog inget emot att ha sin alternativa Melodifestival (med hårdrocksklipp på Youtube) här inne.

Vi var dock ett gäng som var intresserade av hur det skulle gå i matchen mellan Eric Saade och Danny (face it, några andra segrare kändes aldrig aktuella), så vardagsrummet fylldes upp det med. Saade vann till slut och det är inte så mycket att säga om det; låten sätter sig och hans show med krossade glasrutor är kvällens klart häftigaste.

Ett varningens finger bör dock höjas för låtskrivaren Fredrik Kempes usla facit i Eurovision Song Contest sedan tidigare, med artisterna Charlotte Perelli ("Hero") och Malena Ernman ("La Voix"). Eric Saade känns dock som en något piggare artist och om motståndet är det rätta finns alla förutsättningar för en framskjuten placering i Düsseldorf i maj. Man får trots allt inte glömma att de flesta som röstar ute i Europa är tjejer i yngre tonåren, och hos dem lär Saades bländvita leende garanterat gå hem.

Lite annat som noterades under kvällen:

- Det är inte första gången jag säger det här, men visst kändes startfältet som det bästa någonsin?

- OnePiece-produktplaceringen i programmets inledning? Bedrövlig.

- Vad såg den internationella juryn och svenska folket i Sanna Nielsens tantschlager?

- Mellanakten Dynazty framförde fjolårets vinnarlåt "This Is My Life". Dynazty ligger på Peter Stormares skivbolag StormVox Records. Var deras medverkan ett av kraven för att Stormare skulle ställa upp i de utskällda sketcherna som dykt upp i programserien med jämna mellanrum?

- Lika som bär 1: The Moniker och Phil Collins!

- Lika som bär 2: Sara Varga och IKEA-bekantingen Tatiana Lopez!


- Melodifestivalen är fortfarade svårslagen lördagsunderhållning, den som inte håller med kan dra något gammalt över sig. Men jag skulle inte protestera ifall det hela kortades ner till enbart en kväll.

Premiär för det nya köket!

 

Peter kollar att materialet håller.

 

Den alternativa Melodifestivalen.

 

Team Saade.

 

Team Danny.

 

Det här med schlager har Larsson aldrig förstått tjusningen med.

 

Rädd och förvirrad.

 

Anna körde gula stilen, á la Linda Bengtzing och The Moniker.

 

Lisa framför anslagstavlan.

 

Det glimrade till i CJ:s ögon när det började serveras kokt korv.


Kommentarer
Postat av: Erika Edewien

Haha! Mycket bra sammanfattat!

2011-03-18 @ 10:10:49
URL: http://edewien.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0