Take One

Swedish House Mafia är kollektivet som fram till nu mestadels opererat under radarn, men som hela tiden varit megastjärnor i DJ-världen. Ifjol fick de sitt breda genombrott, mycket tack vare låtar som "One" och "From Miami To Ibiza", och nu kommer dokumentären där vi får följa de tre världen över. Det åks till Miami, London, Bogotá, Bryssel, Ibiza, Dubai och flera andra ställen, samtidigt som vi får ta del av händelser som Steve Angellos bråk med Paris Hilton och när de tre skriver sin megahit "One".

Jag är som jag tidigare påpekat en sucker för rockdokumentärer som denna, i synnerhet när huvudpersonerna är tre partyglada svenskar utan några tydliga tecken på självdistans. Beskrivningen "Spinal Tap for the acid house generation" är verkligen helt klockren, med den viktiga skillnaden att Spinal Tap var på låtsas - Swedish House Mafia är på riktigt. Men det finns i alla fall något genuint underhållande med att se Axwell försöka stöta på några amerikanska partytjejer i en hiss, Sebastian Ingrosso sucka över inkompetenta journalister samt Steve Angello skryta över Paris Hilton-incidenten. Dokumentären är smakfullt filmad i svartvitt och bitvis hysteriskt rolig.

Trots ovanstående divalater kan jag inte låta bli att tycka om grabbarna i Swedish House Mafia. Som när Steve Angello i filmens sista scen helt självsäkert förklarar att "inom ett halvår kommer alla i hela världen veta vilka Swedish House Mafia är". Hybris eller inte, men jag gillar personer som vågar tänka stort.

Sebastian Ingrosso, Steve Angelo, Axwell.

 

Trailern till Take One.


Kommentarer
Postat av: mike larsson

var kan man se denna dokumentär?

2011-01-02 @ 16:51:33
Postat av: Niklas

Samma ställe som du hämtar hem Walking Dead på. :)

2011-01-02 @ 18:57:12
URL: http://outerheaven.blogg.se/
Postat av: mike larsson

abooooo!

2011-01-02 @ 21:37:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0