2010 års spel

1. HEAVY RAIN



Spelskaparen David Cages mål med Heavy Rain var att göra ett spel som kunde mäta sig med de bästa filmerna när det gäller manus och berättande. Han har bara lyckats halvvägs, men det kommer han ändå väldigt långt med. Heavy Rain må vara föråldrat i sitt eviga användande av quick time events, dock är den Seven-liknande historien om pappan som försöker leta rätt på sin kidnappade son så plågsam och tärande att man inte kan undgå att engageras. Här finns intressanta försök att porträttera vardagslunk såväl som de allra svåraste valen i livet, och spelaren tvingas hela tiden vara på sin vakt, för när det är Game Over så är spelet verkligen slut på riktigt. David Cage är inte framme vid sitt mål ännu, men mycket i Heavy Rain pekar på att han kommer att nå dit en dag.

2. RED DEAD REDEMPTION




Ett Grand Theft Auto i Vilda Västern? Precis så bör Red Dead Redemption beskrivas, och mer behöver egentligen inte sägas. Alla bra och mindre bra element från Rockstars tidigare spel finns närvarande även här, men vet man med sig att man gillar konceptet och samtidigt har alla Sergio Leones spaghettiwesterns i filmhyllan så är det verkligen inget att orda om. Köp!

3. ENSLAVED



Alex Garland (manusförfattaren till filmer som 28 Dagar Senare och The Beach) har gjort en modern tolkning av den kinesiska gamla sagan Journey To The West, med Andy Serkis (Gollum i Sagan Om Ringen) i huvudrollen. Höga produktionsvärden med andra ord, och då Enslaved levererar även i själva spelmomenten känns detta som årets stora överraskning, även om lånen från Uncharted-serien ibland kommer lite väl tätt.

4. FINAL FANTASY XIII



Det måste sägas direkt; mitt största problem med Final Fantasy XIII är den intetsägande och banala storyn. Antingen har spelmakarna Square Enix tappat all den fingertoppskänsla som gjorde exempelvis del sex och sju i serien så enormt gripande, eller så är det jag som numera har väldigt svårt att engagera mig i extremt japanskt berättade historier om kampen mellan gott och ont. Lyckligtvis finns här andra kvaliteter, som den sanslöst vackra grafiken och ett stridssystem som känns som framtiden för hela RPG-genren. Och att jag la ner nästan 60 timmar på spelet säger väl något, om inte annat. 

5. ANGRY BIRDS



Ett klassiskt koncept i nya kläder som verkar ha trollbundit en hel iPhone-generation. Klart välförtjänt dock, för även om Angry Birds är spelens svenniga svar på Ullared och Idol så är det här en alldeles utmärkt introduktion till spelens underbara värld. Try it - you'll like it. 

Titlar jag velat testa men inte hunnit spela ännu:
Mass Effect 2, Deadly Premonition, Fallout: New Vegas, Super Mario Galaxy 2, Gran Turismo 5, Starcraft II, Alan Wake, Call Of Duty: Black Ops, Donkey Kong Country Returns

Kommentarer
Postat av: Mikeman

bra titlar men du glömde den som också blev årets spel, eller av Spike TV blev det ju Red dead men av GT.com såklart Mass Effect 2!

2011-01-17 @ 17:15:47
Postat av: Niklas

Har velat spela Mass Effect 2 jäkligt länge, men får nu äntligen chansen då det kommer till PS3 i vår. Lär vara hur grymt som helst!

2011-01-17 @ 18:46:46
URL: http://outerheaven.blogg.se/
Postat av: Mikeman

har det till xbox o Niklas.. det är värt året spel!

2011-01-17 @ 22:10:41
Postat av: O-man

Gillar inte att Angry Birds är med på alla listor av det här slaget, men det är väl bara acceptera att alla älskar det. Fattar fortfarande inte varför dock. Och ja, jag har testat!

2011-01-23 @ 17:20:11
URL: http://www.onlinecasino-sverige.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0