Tommy filmar Niklas vs Har du inte sett den?

Vi har länge beundrat filmpodcasten Har du inte sett den? - pionjärer bland svenska filmpodcasts och självklara ledare inom genren för tillfället. När möjligheten att göra ett crossoveravsnitt med killarna bakom podcasten dök upp var vi inte sena att tacka ja, särskilt eftersom det var Tommys sista helg i Sverige och allt.

Vi möttes upp på Carmen på Söder och det tog inte lång tid innan det började slå gnistor. Johan, Erik och Markus var hur schyssta som helst och inte helt olika oss själva. Det var nästan som att titta in i en spegelbild, som Erik så elegant uttryckte det, apropå att de respektive podcastarnas tre medlemmar delade liknande kvaliteter. Emilio & Markus fann till exempel varandra direkt; båda har en ungdomlig glöd och sprallighet som främsta vapen. Tommy & Johan framstod å andra sidan som hjärnorna bakom operationen, med en lite smalare inriktning och med ett ständigt sug efter nya indiekickar. Jag själv och Erik kändes samtidigt som de lite mer eftertänksamma och hunsade medlemmarna, vars åsikter väger tungt när de väl luftas.

När artighetsfraserna var överstökade var det dags att ta sig till Johans arbetsplats för att göra vår podcast. En grej jag gillar med Har du inte sett den? är deras vassa ljudkvalitet, som ställer vår podcast i skamvrån. Mikrofonen (som såg ut som något från spelet Portal 2) blev tyvärr aldrig inkopplad på grund av en miss, men den medhavda datorn lyckades ändå ordna ett riktigt bra ljud, åtminstone mot vad vi är vana vid. Det är befriande att höra hur klarsynt min egen röst låter med en bättre mikrofon, bortsett från slutet där en viss dåsighet infunnit sig. Med tanke på hur mycket alkohol som förtärdes är det ett under att vi lyckades hålla podcasten relativt städad, även om sista videon här nedanför kanske inte tyder på det.

Det färdiga avsnittet lyssnar man på HÄR. Programförklaringen lyder som följer: i senaste avsnittet diskuterar vi 3d-apor i blockbustern Apornas Planet: (r)Evolution, kivas om Captain America, pinpointar ögonblicket då Star Wars gick åt helvete, tipsar om Tokyo-skildringen Enter The Void och pratar kring fenomenet utomhusbio.

Inledningsvis lite spänt och oroligt på Carmen.

 

Vid inspelningsplatsen. Emilio försöker komponera en ny signaturmelodi till podcasten.

 

Kontoret kändes som ett Mad Men för 2010-talet. Me likes!

 

Play for me, Tommy.

 

Markus var först på plats.

 

Öl - check.

 

Mikrofon - check.

 

Emilio drar en anekdot - till Markus stora förtjusning.

 

Vår posterboy.

 

"Titta så många öl vi druckit! Tjoho!"

 

Tommy tar över inspelningen för en stund.

 

Hätsk stämning redan på Carmen, då Tommy och Markus inte är överens om filmen Monsters.

 

Markus ger en alldeles lysande programförklaring.

 

Inspelningen håller på att gå om intet när Emilio och Markus spårar ur totalt, vilket gör Tommy märkbart irriterad. Johan löser situationen genom att helt sonika klippa bort hela scenen.


Kommentarer
Postat av: Markus

Super skön post Niklas! En av dom bästa kvällarna jag någonsin haft, det här måste vi verkligen göra om!

2011-08-30 @ 13:25:35
URL: http://www.harduintesettden.se/
Postat av: Niklas

Man tackar! Och självklart måste vi göra om detta!

2011-08-30 @ 18:04:22
URL: http://outerheaven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0