Ljusruset

Ljusruset - en hedersam förlust för Hässelby. Så skulle man kunna sammanfatta loppet som anordnades av Fortum, i syfte att bygga ut elljusspåret i antingen Älvsjö, Hässelby eller Järva. Allt hängde på vilket lopp som lyckades skrapa ihop flest deltagare som i sin tur tog sig i mål på de 3 km långa banorna, som sprangs samtidigt i respektive område. I slutändan visade det sig att Älvsjö vunnit med 3 553 personer som gick i mål - medan Hässelby stannade på 3 526. Ni 27 Hässelbyare som alltså stannade hemma - och därmed grusade Hässelbys chanser till vinst - skäms på er!

En rolig grej var att diverse sportkändisar ställde upp för respektive område: Yannick Tregaro (Älvsjö), Jenny & Susanna Kallur (Hässelby) och Mustafa Mohammed (Järva). "Musse" verkade inte ha den dragningskraften som krävdes för att få ut Järvaborna ur stugorna, då endast 513 stycken tappra tog sig i mål där. Värt att nämnas är att Kaye och Kollektivet var anmälda till start, men tyvärr tvingades de dra sig ur i sista stund. Synd - de hade behövts.

Jag sprang tillsammans med den omutlige Peter Olofson, eller åtminstone i tiotalet meter, sedan såg jag inte till honom igen förrän vi hade gått i mål. Jag sprang på den måttliga tiden 15:20, ett helt okej resultat för en otränad och svag student, i synnerhet med tanke på att Grimstaspåret var fyllt med löpare och knattelag som inte gjorde framfarten särskilt lätt. Loppet sammanfattar jag och Peter ytterligare i videointervjun längst ner i inlägget.

Fotnot: Fortum blev så nöjda med Ljusruset 2011 att de beslutade att ge Grimstaspåret och Järvafältet lite extra belysning de också, även fast att Älvsjö vann. Det tackar vi för.


Bild hämtad från Ljusrusets hemsida.


Försökte ta en lite "personlig" bild innan loppet. Det borde jag kanske inte ha gjort.

 

Lite spex inför loppet, för att lätta på nervositeten.

 

Uppvärmning med Friskis & Svettis. Vi som saknar taktkänsla stod över.

 

And they're off!

 

Blue Man Group?

 

Polisen kollade så att allt gick lugnt och städat till.

 

Den här killen kammade hem segern.

 

Lite sliten, bara.

 

Den flygande reportern Daniel Gleisner intervjuar oss efter loppet. Sportnytt har inte hört av sig.


Kommentarer
Postat av: SuperKajjan

Snacka inte skit hässelby-boare!!! hehehehehe VI HADE GILTIGA SKÄL!

2011-04-18 @ 01:26:06
Postat av: Mr Sir

Bra refererat. Tur att du fick banan och sportdryck tillslut.

2011-04-19 @ 22:34:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0