Vid Vansinnets Berg

Nyligen stod det klart att regissören Guillermo Del Toro hoppar av den problemföljda filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens The Hobbit, föregångaren till Sagan Om Ringen-trilogin. Det dröjde dock inte länge innan han avslöjade att han istället kommer att ta sig an en annan litteraturklassiker, nämligen skräckmästaren H.P. Lovecrafts At The Mountains Of Madness (Vid Vansinnets Berg) från 1931. Vid sin sida kommer Del Toro att ha ingen mindre än Avatar-skaparen James Cameron, som i rollen som producent bland annat kommer att överse 3D-effekterna.

Som av en händelse hade jag precis läst ut boken när nyheterna om filmatiseringen dök upp. Novellen följer en expedition till Antarktis som stöter på främmande livsformer begravda under isen, vilket blir startskottet för en rad otäcka och brutala episoder som avslöjar saker om planetens dolda arv - saker som människan aldrig borde ha fått vetskap om. Del Toro har försökt filmatisera Vid Vansinnets Berg tidigare utan framgång, och cynikern i mig säger att det är James Camerons namn som nu gör att filmbolaget Dreamworks vågar. Först blev jag lite tveksam till Camerons inblandning, tänkte han försöka pilla i manuset och lägga till barnslig Avatar-humor? Men sedan uttalade sig Guillermo Del Toro och hans beskrivning till varför projektet varit trögstartat gav mig ro igen: "Det kommer att bli väldigt dyrt att göra, samtidigt som att det är en våldsam historia utan något lyckligt slut."

Det enda negativa är att vi får vänta länge på filmversionen av Vid Vansinnets Berg. Inspelningarna börjar först nästa sommar och biopremiär blir det inte förrän år 2012.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0