Recension: The Ark på Gröna Lund

The Ark

Plats & datum: Gröna Lund, 19/8

Bäst: "Absolutely No Decorum" och "Calleth You, Cometh I".
Sämst: Utöver "Superstar" känns de nya låtarna bleka i sammanhanget.

"Ni får nu vara beredda på att det är ett band på dekis vi kommer att få se ikväll", säger Erikas pappa när vi närmar oss Gröna Lund. Han syftar på att The Arks planerade konsert på Långholmen nyligen fick ställas in på grund av dålig biljettförsäljning, vilket föranledde denna nesliga flytt ut till Djurgården och en show som är klart bantad på låtar jämfört med tidigare stopp på turnén.

Han har också en poäng när det gäller frågan om bandet skulle vara lika vitalt idag som för, sig, fem år sedan. Nya skivan har inte riktigt satt sig hos mig och att döma av responsen inte hos stora delar av publiken heller, ska man hårdra det så är det bara "Superstar" av In Full Regalia-låtarna som står upp mot det gamla materialet. Nu gör detta i slutändan inte så mycket, då The Ark förfogar över en låtkatalog rik på hits och allsångsfavoriter. Bandet ser till att klämma ut det mesta av låtar som "It Takes A Fool To Remain Sane", "Absolutely No Decorum" och "Prayer For The Weekend", och i avslutande "Calleth You, Cometh I" är allsången så mäktig att det är omöjligt att värja sig.

Med bra låtar kommer man väldigt långt, med en dessutom väldigt snygg show visuellt sett och en Ola Salo som sprudlar av energi så kommer man dessutom upp på nivåer som få andra svenska band klarar av.

Betyg: 4 av 5

Låtlista:

Take A Shine To Me
Clamour For Glamour
The Worrying Kind
Father Of A Son
Superstar
Have You Ever Heard A Song
Prayer For The Weekend
It Takes A Fool To Remain Sane
Absolutely No Decorum
------------------------------------
The Hygiene Squad
One Of Us Is Gonna Die Young / Forever Young
Calleth You, Cometh I

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0