Spelradion Live

Spelradion är podcasten som varje vecka i drygt två år diskuterat allt mellan himmel och jord vad gäller spel, under ledning av Kristian Johansson och Johan Hallstan. För mig som spelintresserad har programmet förgyllt många brevbärarturer och varit ett perfekt komplement till speltidningar och internetsidor. När det i somras deklarerades att det 138:e avsnittet skulle bli det allra sista (på grund av Kristians sviktande hälsa till följd av utbrändhet) blev jag såklart väldigt ledsen.

Spelradion-killarna hade dock en sista överraskning i bakfickan. På Gamex-mässan (se föregående inlägg) skulle ett specialavsnitt spelas in - live! Flera av programmets mest uppskattade gäster skulle bjudas in för att diskutera mässan och andra ämnen, allt detta framför en levande publik. Detta fick absolut inte missas, faktum var att Spelradion Live var en bidragande orsak till att köpte biljett till mässan. Konferensrum M4 visade sig vara svårt att lokalisera, och när vi väl hittat rätt var det i princip fullsatt, trots att programmet inte skulle börja förrän om 20 minuter. Johan & Kristian hade i förväg sagt att de var nöjda om åtminstone en handfull åskådare dök upp - nu blev det betydligt mer än så. Johan Köhn (som varit gäst i programmet en gång) knep sista sittplatsen, medan jag, Peter och Thomas fick stå lite längre bak.

Programmet inleddes med att den populäre Press2Play-recensenten (och vikarierande P3-reportern) Victor Leijonhufvud och den oberoende spelexperten Mikael Zethelius tog plats bredvid programledarna för att bjuda på en underhållande, men kanske något ofokuserad, diskussion om skräckspel med anledning av Halloween-helgen. Nästa gästpar var Christian Hedlund och Peter "Jag spelar bas i Plan Three" Kjellin från podcasten Radiogamer, som jag konstigt nog inte följer. Det får jag nog börja göra, för herrarna hade flera intressanta saker att säga i ämnet casual vs hardcore. Lite synd att brorsans gamle innebandytränare Jonas Berglöf som är Hedlunds parhäst i Radiogamer inte närvarade, på grund av just innebandy.

Programmet fortsatte med Angelica "Xboxflickan" Norgren och Emmy Zettergren-Lindqvist som diskuterade ämnet spelbloggar, vilket var intressant för mig som bloggar själv. Sen kom mitt favoritsegment i programmet, där Dataspelsbranschens Martin Lindell och Emil Olofsson från podcasten Emil-O-Rama dök upp. Lindell har varit i branschen sedan vad som känns som tidernas begynnelse och hade som alltid många initierade åsikter att dela med sig av, inte blev det sämre av att han kryddade sitt framförande med att slänga ut godis, t-shirts och annat spelrelaterat till publiken mellan varven. Peter var en av de lyckliga som fick en t-shirt. Som avslutning gästades programmet av World of Warcraft-experten Oscar Wolontis (som gick i min klass en termin i Hässelby Gymnasium) och den karismatiske Anders "McKorv" Jonsson, för att diskutera allt från WoW till e-penisar. Helt plötsligt dök Victor Leijonhufvud upp i lokalen igen, den här gången med sin Press2Play-medarbetare Christer Engström och två Stormtroopers i släptåg. De filmade en kort snutt och försvann sedan lika fort som de kom. Väntar fortfarande på att Press2Play ska lägga upp inslaget på sin hemsida.

Även om fötterna värkte ganska rejält mot slutet av den nästan tre timmar långa sändningen så var det värt att härda ut, för som helhet så var det ett mycket underhållande avsnitt. Om detta visar sig bli den allra sista episoden av Spelradion så känns det som ett värdigt avslut.

Programmet kan laddas ned här.

Episk poster.

 

Bild lånad av Martin Lindell. Jag står högst uppe i högra hörnet med svart jacka och blå t-shirt.

 

Mycket förväntan i det trånga konferensrummet.

 

Några av huvudpersonerna.

 

Press2Play stormar tillställningen med Stormtroopers i släptåg.

 

Peter var påpasslig och fångade den här t-shirten under sändningen. Bär den med stolthet!

 

Can you say "Spelradion"?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0