Gamex

Stora spelmässor i Sverige är inget vi är bortskämda med, så när Gamex slog upp portarna i Kista den 4-7 november så var det ingen större tvekan om att köpa biljett. Med Peter, Thomas och Level-skribenten Johan Köhn i släptåg så åkte jag in till Kista (som för övrigt är den Stockholmsförort som påminner mest om Tokyo!) på lördagens morgon.

Ingen förväntade sig något E3 eller TGS, därför kändes mässhallen ganska så enorm när man klev in. Snygga montrar, horder av gamers, finurliga cosplayers och ett par spel trängdes på mässgolvet - stämningen var det verkligen inget fel på. Däremot hade man kanske hoppats på lite mer spektakulära spel eller en premiärvisning av Nintendos nya 3DS-maskin, vilket man fick vänta förgäves på. Att Nintendo dessutom ställde ut tre år gamla Zelda: Twilight Princess i sin monter kändes lite pinsamt och gav en vink om att Gamex under kommande år har mycket jobb framför sig.

Dock var det inte helt tomt på nya, spännande titlar. Gran Turismo 5 såg bra ut, men Killzone 3 och Black Ops var man tvungen att stå i långa köer för att få någon glimt av, vilket aldrig kändes aktuellt. Johans efternamn i kombination med köerna till spelen borgade för övrigt för en hel del ordvitsande i stil med: "Tyckte inte kön var så himla lång ändå." "Nja, men han är väl typ 1,76 i alla fall?" Ridå!

På väg till Kista Centrum efter mässan så hamnade vi bakom en familj, där de uppspelta kidsen försökte genomföra roundkicks på varandra, till synes inspirerade av Microsofts rörelsekänsliga Kinect-maskin som snart släpps. Debatten om huruvida barn blir våldsamma av tv-spel lär med andra ord få nytt bränsle snart igen.

På plats i Kista.

 

Inne på mässan. Full fart!

 

Gamers.

 

Johan och Busbröderna närvarade självklart en dag som denna.

 

Tålmodig publik väntar på Starcraft 2-match.

 

Den här Mario-statyn vägde 350 kg. Tungt!

 

Donkey Kong Country Returns, ett av få osläppta spel på mässan.

 

En utslagen Kong.

 

Johan testar vad Donkey Kong Country Returns går för.

 

Frank från "Donnie Darko".

 

En av världens mest kända cosplayers - Pixelninjan - kom utklädd till Samus Aran.

 

Lånar den här bilden av farsan, som tydligen också var på Gamex. Stormtroopers!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0