Vad är... havsborre!?

I veckan fyllde Erika 23 somrar, och det skulle naturligtvis firas med släkt och vänner i Sundbyberg. Det var ett strålande väder och glada miner när det grillades kött, serverades två vackra tårtor, diskuterades om gårdagens IKEA-spelning, med mera.

Om någon undrar över den suspekta rubriken så finns det ett svar. Eller rättare sagt - en fråga. Framåt småtimmarna plockades nämligen det roliga sällskapsspelet Jeopardy! fram och det delades in lag med två personer i varje. Larsson fick dock klara sig utan någon partner. Hade han hamnat i ett tvåmannalag hade kanske medtävlaren lyckats sätta stopp för tokigheterna som sedan skulle följa, när den avgörande kategorin var "Saker som sticks" och påståendet något i stil med "blandad biart från Sydamerika". Larsson satte sina 100 kronor på... havsborre! Detta förbluffade samtliga deltagare, kanske mest Larsson själv som trodde att han var segern på spåren.

Själva tävlingen tog istället lag Niklas/Thomas hem två gånger av två möjliga (skryt, skryt). Det hela fick mig för övrigt att tänka på den festliga sketchen från Varan-TV som jag inkluderat längre ner i inlägget. "Glöm inte att svaret ska ställas som en fråga!"

Släkt och vänner samlade vid långborden.

 

Den vackra tårtan som Erika bakat alldeles själv.

 

Delar av familjen Ahlin.

 

Grillning är ett av Peters stora intressen, därför var han så här glad över att få medverka.

 

Grillmästarna.

 

Goda tider.

 

När det blev kallt drog vi oss inåt.

 

Om ni undrar något om havsborrar är det bara att fråga denne man.

 

Jag var med och spelade Yatzy för första gången. Mathias vann.

 

Resten kollade på en Iron Maiden-konsert.

 

Jeopardy! Här programledaren Mathias Härenstam.

 

Svaret som ingen hade väntat sig.


Varan-TV.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0