En fantasifull dag

För den som inte kan få nog av Final Fantasy så var lördagen den 12 juni full av den om man valde att besöka Konserthuset i Stockholm. Redan klockan 13 i Grünewaldsalen så drog händelserna igång med både musikuppträdanden och föreläsningar som alla kretsade kring det omfattande Final Fantasy-universumet. Till höjdpunkterna hörde hårdrocksbandet Shadowrun, som gjorde sin första och sista spelning just där, vilket kändes väldigt exklusivt. Bland annat körde de en skönt militärisk marschversion av "Cid's Theme", som spöade det mesta som huvudkonserten Distant Worlds II mäktade med senare på kvällen. Var detta det närmaste man kom ett The Black Mages på svensk mark, för övrigt?

Andra höjdpunkter var Final Fantasy: Vocal & Piano Collection, där bland annat David Westerlund ingår, mannen bakom Castlevania-konserten i vintras. Många grymma låtar, som "The Castle" och "Battle On The Big Bridge". Det var även intressant att lyssna till ett panelsamtal där fyra tjejer försökte lyfta fram intressanta frågor kring ämnet Final Fantasy. Att en av tjejerna hade Grim Fandango som favoritspel fick Peter & Thomas att nicka instämmande. Allt avslutades inte förrän kl 16:30, med ett Monkey Kong-gig, där tveksamt ljud tyvärr satte krokben för en annars bra spelning.

Efter en stressig middag på Jensens Böfehus med åtta glada göteborgare så fick vi småspringa till Distant Worlds II. Det var en maffig konsert som nästan var lika bra som den första Distant Worlds, som i mina ögon fortfarande är oöverträffad. Riktigt kul att höra nya låtar som "Prelude" och "Man With The Machine Gun" när mycket av materialet kändes igen från förra gången. Efteråt festade vi på Galways, där den eviga Final Fantasy-frågan vevades om och om igen: vilket spel är egentligen bäst i serien? 

Svårt att inte lägga märke till vad som spelades på Konserthuset denna dag.

 

Föreläsning om spelmusik. Intressant, även om jag redan visste det mesta. *skryt*

 

Kulturskolans egen syntgrupp, med det spexiga namnet CP80.

 

Panelsamtal om Final Fantasy. Intressant frisyr till vänster!

 

Final Fantasy Vocal & Piano Collection.

 

På Jensens Böfehus innan konserten. Hungern börjar sprida sig.

 

Final Fantasy VII - det bästa spelet i serien, om ni frågar mig - var hedersgäst vid bordet.

 

Bland det värsta Thomas vet är att behöva stressdricka sin öl. Men på Jensens var han så illa tvungen.

 

Orkestern.

 

Yuna från Final Fantasy X-2 ställde gärna upp på en bild.

 

På Galways efter konsertern. Här Nova och Tobias.

 

Time for tequila.

 

Beskt, tyckte David.

 

David lyckades efter flera försök med det klassiska tricket att flippa upp ölunderlägget i luften. Johan helt klart nöjd i bakgrunden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0