En Plats I Solen

Man vet aldrig riktigt var man har Kent. Bara sju månader efter sitt senaste album Röd så kommer En Plats I Solen, med tio sprillans nya låtar. Ett hafsverk som slängts ut snabbt för att skapa buzz kring bandets sommarturné, eller ytterligare en väl genomarbetad Kent-skiva att lägga till deras digra diskografi? Det visar sig bli det senare alternativet.

Jag har lyssnat på En Plats I Solen säkert ett tjugotal gånger vi det här laget, och även om det garanterat inte rör sig om ett mästerverk i klass med exempelvis Tillbaka Till Samtiden eller Du & Jag Döden så är det en mycket stark skiva som utklassar det mesta jag hört i år. Det elektroniskt dystra från Röd har tonats ner till förmån för en luftigare ljudbild och skivan har ett somrigt skimmer över sig, vilket alltså inte enbart yttrar sig i det paradisaktiga omslaget. Många av kompositionerna ekar av stora 80-talsnamn som Ratata, Human League samt Simple Minds, och känns som en perfekt skiva att lyssna på medan man sitter och dricker vin på balkongen en het julikväll.

Med första singeln "Gamla Ullevi" (som med sin karnevalstämning hade varit given som Sveriges låt i fotbolls-VM om vi bara haft ett bättre landslag) har bandet dessutom ett riktigt ess i rockärmen som gör mig beredd att revidera uppfattningen om att årets låt har skrivits av Owl City.

En Plats I Solen.

 

Kent blev nyligen det andra svenska bandet (efter ABBA) som förärades ett eget Singstar. Med spelet kom den här lappen, som man såklart skulle sätta upp i sin trappuppgång på releasedagen. Om sedan störningsjouren dök upp så betalade Sony böterna. Roligt marknadsföringsknep!

 

 

"Gamla Ullevi".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0