Den stora flytten

Ganska nyligen så var det en stor dag för Calle, då han flyttade till sin alldeles egna lägenhet. Jag och Larsson kände att vi inte hade råd att missa en sådan happening, så vi bad att få hjälpa till. Med bilen från Larssons firma körde vi i skytteltrafik mellan gamla lägenheten i Liljeholmen till nya boendet i Midsommarkransen tills allt saker kommit med. Som tack för hjälpen bjöd Calle på lunch och även på matchen Argentina-Tyskland, som visade sig bli en riktig höjdare, åtminstone för oss som hejar på Tyskland.

Lite senare på kvällen gick jag och Betty till Koh Pangan, en thailändsk restaurang på Söder, känd för sin extremt ambitiösa interiör. Jag har varit där en gång tidigare, för 12 år sedan. Jag kommer ihåg, för vi såg Rädda Menige Ryan på bio efteråt. Nu har jag dock efter två Thailandsbesök lite att jämföra med, och det måste sägas att restaurangen fått till de flesta detaljerna. Som de våldsamma oväder som med jämna mellanrum dyker upp med dånande effekter och gör så att alla lampor släcks. Även den närmast tropiska och fuktiga värmen kändes igen från den thailändska regnskogen, men frågan är om det var meningen.

Sista anhalten denna händelserika dag var krogen Engelen som är belägen i Gamla Stan. Engelen har ett rykte om sig att vara en slags motsvarighet till Östermalms Saluhall, där flertalet välbärgade kvinnor i övre medelåldern går runt och väljer bland det finaste och färskaste lammköttet. Riktigt så farligt var det inte, det var väl bara Morten som råkade lite illa ut, då en kvinna klämde på honom och flåsade "Du är het!". Jobbigt var det däremot att stället var så packat med folk! Detta var dock kul för Anna, som uppträdde med sitt band på Engelens scen. Efter ett tag konstaterade hon uppifrån scenen att det var väldigt varmt, vilket fick Larsson att gapa "Take it off!". Ett par gubbar tittade ilsket åt Larssons håll och jag fruktade att det skulle delas ut en portion kokt stryk, men Anna drog till med en avväpnande kommentar och showen kunde fortsätta.

Jag och Larsson var på plats tidigt, men var ändå pigga och taggade.

 

Rasmus orkade inte hjälpa till.

 

På väg från Liljeholmen till Midsommarkransen.

 

Somliga hjälpte till lite mindre än andra.

 

Välförtjänt lunch på ett alkishak i Midsommarkransen.

 

Calle bjöd på maten. Det tackar vi för.

 

Så här ljus och fin är Calles lägenhet!

 

Köket gillades skarpt.

 

När vi var klara såg vi Argentina-Tyskland. Trist för Larsson att det gick som det gick.

 

Detta var förmodligen bästa matchen i hela VM, men Calle var upptagen med annat.

 

Otroligt skönt att bara sitta och glo på folk runt Medis.

 

Vår bordsfågel.

 

Koh Pangan är ett av Bettys favoritställen, vilket kanske syns.

 

Fin lykta.

 

Annas band showar loss på Engelen.

 

Daniel i ny, fluffig frisyr.

 

Anna Banana & Betty Spaghetti.

 

"Pay up, Larsson."

 

Daniel med kompisen Hanna.


Kommentarer
Postat av: Erika Edewien

Skulle nästan säga att den "fina" lyktan kommer från IKEA ;)

2010-07-16 @ 18:13:21
URL: http://edewien.blogg.se/
Postat av: Linda

Hahaha, Erika kan sitt jobb! :)

2010-07-17 @ 13:54:29
URL: http://yvlima.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0