Pop & Rock - brädspelet

I år fick pappa brädspelet Pop & Rock av oss i födelsedagspresent. När hela familjen var samlad för den årliga kräftskivan passade vi på att testa vad spelet gick för. Två lag delades upp, de vuxna mot "barnen", sedan var spelandet i full gång. Skulle rutinen hos pappa och mamma (som båda jobbat på skivbolag) räcka till mot de yngre och hippare förmågorna?

Pop & Rock-spelet går likt Trivial Pursuit ut på att genom tärningsslag gå runt en cirkelformad spelplan och svara på frågor, i det här fallet i kategorierna Vinyl 107, Rockklassiker, Mix Megapol, Låtskrivare, Textrader och Blandat. När man sedan prickat rätt i varje kategori görs en sista mödosam vandring in mot mittcirkeln för att svara på spelets allra sista fråga, som väljs ut av motståndarlaget. Här nedan kommer exempel på vilka frågor som kan tänkas dyka upp,  testa hur många ni kan utan att kolla svaren längst ner.

1. Vilket band kallades för Sveriges svar på The Beatles?

2. Vilken sångerska gästar på In Flames-låten "Dead End"?

3. Vilken låt inleder med textraden "It's a good thing tears never dry in the pouring rain"?

4. Vilket år vann Herreys Eurovision Song Contest med låten "Digi-loo Digi-ley"?

5. Vilken folkkär svensk artist är Iron Maiden-trummisen Nicko McBrain god vän med?

Vi spelade två omgångar som blev ruskigt jämna, båda gångerna stod bägge lagen i mittcirkeln då ett enda rätt svar alltså räckte för seger. Första gången vann föräldrarna, andra gången tog kidsen revansch. Betyget till spelet blir mycket bra, det känns lagom svårt och frågorna är upplagda så att alla musikintresserade målgrupper ska kunna ha en chans att briljera i åtminstone någon kategori. På minuskontot finns ett par tråkiga ja eller nej-frågor, samt faktumet att spelet endast behandlar svenskar artister och grupper, vilket i vårt fall till exempel resulterade i att två frågor om artisten Velvet dök upp i samma omgång. Men kanske är det så att spelutvecklarna planerar även en internationell version?

Kvällen inleddes med kräftskiva.

 

Röda och fina.

 

Tre paket kräftor slukades i rask takt.

 

Efter maten ville pappa visa sin Wacken-tatuering.

 

Farmor trodde att den lilla dödskallen var en glödlampa. Snopet!

 

Helt klart imponerad.

 

Gametime.

 

Segersäker.

 

Båda lagen bara ett rätt svar från segern. Hela Drivbänksvägen håller andan.


Facit: 1: Tages 2: Lisa Miskovsky 3. "Be Mine" - Robyn 4. 1984 5. Lasse Berghagen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0