Justin Bieber – Amerikas nya stjärnskott

En sockersöt 16-årig kille som sjunger om förlorad kärlek till barnvänlig R&B med doo wop-influenser, till en video inspelad i en bowlinghall som får mig att tänka på nöjespalatset Heron City? Jag borde sky “Baby” som pesten… om det inte vore för faktumet att en bra låt är en bra låt. Sen får Erika säga vad hon vill.

 

Justin Bieber är den nya stora transatlantiska importen som redan slagit igenom på bred front i sitt hemland Kanada och USA, där han till och med sjungit för självaste Barack Obama. Frågan är om han kommer ansluta sig till skaran av artister som är enormt stora på hemmaplan men aldrig riktigt lyckats upprepa bedriften ”on the other side of the pond” (Miley Cyrus, Jonas Brothers, Taylor Swift, m.fl.) eller göra sig ett stort namn här i Europa också? Att ”Baby” misslyckades med att gå in på Tracks nyligen är ett tecken på det förstnämnda, och något säger mig att detta är ett koncept som gör sig bäst i Amerika.

 

Fast man kanske inte ska räkna ut Justin Bieber riktigt ännu? Som Brunchrapporten i P3 rapporterade i veckan så finns det ju till och med en blogg där folk får skicka in bilder på lesbiska personer som liknar Justin Bieber – bara en sådan sak!


Justin Bieber - "Baby"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0