Avatar - största filmen någonsin?

Bläddrade nyss lite i senaste numret av Empire, som har en artikel om James Camerons första film på 12 år och tillika årets mest emotsedda långfilm, Avatar. De första rörliga bilderna är minst sagt av det spektakulära slaget och lär dessutom räcka för att Halo-fansen ska sluta deppa för att det inte verkar komma någon filmatisering av deras favoritäventyr - planeten Pandora där händelserna utspelar sig ser nämligen helt makalös ut.  

Jag har visserligen sett fram emot Avatar innan jag läste om den i Empire, trailern dök upp redan i mitten av augusti och jag har kollat på den otaliga gånger sedan dess. Alla är dock inte lika begeistrade: surpuppor som DN:s Fredrik Strage och Daniel Gleisner har liknat filmen vid Disney och Star Wars Episode One, men jag är inte orolig. Cameron håller sig nämligen även i den här filmen till sin T&A-regel, en regel som inte står för "Tits & Ass", utan det faktum att nästan alla filmer han gjort börjar på bokstäverna T eller A. Och resultatet har alltid varit bländande.

Facit:

The Terminator (1984) - klassiker
Aliens (1986) - klassiker
Avgrunden (1989) - mycket bra
Terminator 2: Judgment Day (1991) - klassiker
True Lies (1994) - inte direkt PK kanske... men likväl mycket bra
Titanic (1997) - mycket bra

Den enda floppen i Camerons karriär är hans debutfilm om de flygande pirayorna i Piranha II: The Spawning, men då han endast regisserade vissa delar av den kalkonrullen och inte tilläts vara med under klippningen så räknar hardcorefansen den inte som en Cameron-film, och knappast regissören själv för den delen.

Avatar har premiär i slutet av december och tippas bli den dyraste filmen någonsin. Om det även blir den största återstår att se, men med tanke på hur James Cameron revolutionerat filmvärlden förr med filmer som T2 och Titanic, så är det definitivt ingen omöjlighet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0