Walk Zombie, Walk

I helgen var jag och grabbarna uppe i stan för att kolla in en parad. Inte vilken parad som helst heller, en zombieparad! Det hela tog sin början uppe i Observatorielunden, där zombierna samlade ihop sig för att ge sig ut och skrämma slag på stockholmarna. En man med en megafon uppmanade samtliga zombies att ta hand om varandra under paraden, och att se upp för trafiken. "Bilar är hårda, zombies är mjuka", tror jag han sa.

Efter ett tags förvirring så började i alla fall zombierna röra på sig i riktning mot Tantolunden, som var slutmålet. Vi funderade på om vi skulle låta en blek och bakfull Danny gå med i paraden och se om någon märkte skillnaden, men slopade den idén efter en stunds diskussion. Det lär ha varit en ganska lång och mödosam promenad att hasa sig ända till Tantolunden, och det skapades ett smärre trafikkaos redan innan zombietåget hunnit in på Drottninggatan. Vissa irriterade bilister tutade vid övergångsställena, vilket de flesta zombies tog med ro, utom en som blev aggressiv och började skrika och banka på en motorhuv. Bråka inte med de odöda!

Det var roligt att följa efter paraden och se folks reaktioner. De flesta åskådare såg förvånade och glada ut, och tog antingen bilder eller ringde sina anhöriga för att berätta vad de sett. En gammal man frågade Thomas om det fanns ett budskap med hela idén. "Det tror jag inte, det är nog mest en kul grej", svarade Thomas.

Efter ett tag orkade vi inte följa med zombietåget längre, istället började jag fundera på vilka som är de bästa zombiefilmerna. Kommande "Zombieland" ser mycket lovande ut, men än så länge är dessa mina favoriter:

1. Dawn Of The Dead (2004)
En remake som överträffar originalet. I Zack Snyders ("300", "Watchmen") version av historien, där ett gäng människor barrikaderar sig i en galleria medan hela världen verkar ha smittats av zombieinfluensan, är zombierna för ovanlighetens skull blixtsnabba - och har därför aldrig varit läskigare.

2. Shaun Of The Dead (2004)
Helt sanslöst rolig skräckkomedi, som blandar torr brittisk humor med inälvor och slem. Scenen där Shaun och Ed halshugger zombies med vinylplattor är en modern klassiker.

3. Planet Terror (2007)
Är detta världens bästa film att förfesta till? Svar ja! Robert Rodriguez har gått ut för att driva med hela zombiegenren och resultatet är en hejdlöst underhållande mix av skräck, humor, blod, science fiction och sex. Bara att få se Fergie från Black Eyed Peas bli zombiekrubb gör det värt att ta en titt.

4. Night Of The Living Dead (1968)
George A. Romeros svartvita skräckhistoria brukar räknas som den första riktiga zombiefilmen och startskottet på hela zombievågen. Dessutom är filmen en direkt inspirationskälla till det första Resident Evil-spelet. Allt utspelas i princip endast i ett hus ute på landet där ett gäng överlevare kämpar mot zombies som vill in. Romero har gjort hela fem uppföljare, men den här är bäst.



Slutet är nära.


Let's get this party started!


Depeche Mode-sångaren Dave Gahan? (Kredd till Danny som gjorde upptäckten!)


Enarmad zombie.


Kladdig zombie.


En rar liten zombie till höger.


Punkzombie.


Paraplyzombie.


McDonaldszombie. Min favorit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0