Soi Dao: Livet På Landet

Soi Dao ligger i Chantaburi-provinsen i östra Thailand, nära gränsen till Kambodja. Där ligger en liten svensk koloni kallad Mai Thai Resort, där Gregers föräldrar praktiskt nog äger ett hus. Det är hur skönt som helst där, ett litet paradis inramat av enorma berg och skogar, samt ett samhälle där befolkningen inte är särskilt van att handskas med ”faranger” (vitingar).

 

Hela nio dagar skulle vi vara där, vilket på förhand kändes lite långt. Det var det i praktiken också. Det kändes efter ett tag som man befann sig på ett (förvisso väldigt lyxigt) landställe, där vardagen snabbt rutades in i mönster som sedan höll i sig hela vistelsen. En typisk dag kunde se ut så här: gå upp vid niotiden, frukost, ett par timmars lek uppe vid poolen, åka ner till byn för att handla och kanske äta lunch, åka tillbaks till huset för att vila och kanske läsa en roman (förslagsvis Stieg Larssons ”Män Som Hatar Kvinnor”), gå upp till Mai Thai-restaurangen när det började skymma och äta middag, kanske ta en öl eller två och sedan tillbaks ner till huset för att se någon film.

 

Det var inte så att man klagade på tillvaron, men det gick att dra paralleller till Larssons klassiska replik från Koh Chang förra året, då han uttryckte i sin besvikelse över vår slapphet genom att säga: ”Nästa år så tycker jag att vi åker till Antarktis på semester, så kan vi sitta inne och läsa böcker hela tiden!”. Jag gjorde ett försök att bryta mönstret när jag föreslog en dagsutflykt till Chantaburi, men det ansågs för dyrt och röstades ner.

 

Nu vill jag inte låta överdrivet negativ, för det var ändå ingen dålig vecka precis, och några höjdpunkter står definitivt ut, bland annat utflykten till nationalparken och vattenfallet, all mopedkörning (utan hjälm!), sång med världens äldsta karaokemaskin vid Mai Thai-restaurangen och tidernas blixtoväder (”ett äkta naturfenomen”, som Larsson uttryckte det).




Chantaburi-regionen.


Gamla goda Mai Thai Resort.


Den här gitarren inhandlades i Bangkok för en billig penning. Fin!


Utsikten går inte att klaga på.


George Of The Jungle.


Heading for the top.


Skulle jag platsa i Hells Angels, eller är jag för tunn än så länge?


Mopedutflykt.


Groda.

Trackback
RSS 2.0