Retro Gathering i Alvik

Ni har väl sett den underbara dokumentären The King Of Kong, som handlar om två amerikanska nördar som tävlar om att vara bäst i världen på att spela Donkey Kong? Om inte, gör genast det! Igår var jag, Peter & Thomas på något liknande, nämligen på den årliga upplagan av Retro Gathering som hölls i Medborgarhuset i Alvik. Det är i princip samma sak som en skivmässa, fast att det är en massa gamla spel och konsoler som säljs och visas upp. Ingen av oss var på jakt efter något särskilt, utan tittade mest runt bara.

Det roligaste med hela tillställningen var att SM i det gamla pingisspelet Pong hölls här denna kväll, och vi ramlade in strax innan finalen mellan regerande mästaren Mr Zap och någon ung utmanare drog igång. På videon nedan kan ni se när Mr Zap slår in matchbollen och komfortabelt vinner, vilket får den norrländske speakern att trött konstatera att "Mr Zap vann i år igen då... Det börjar bli lite tjatigt." Uppenbarligen var det inte första gången.


Peter och Thomas på jakt bland hyllorna.


Pong på storbildsskärm. Kultigt!


Segraren Mr Zap höjer pokalen till skyarna.




Kommentatorn och Thomas konstaterar att Mr Zap vann finalen.


Kommentarer
Postat av: Johan Köhn

Ser ut som att det var en trevlig tillställning. Niklas, du borde ha ställt upp då du ju tränade på Pong i Malmö innan Joystick 2.0 i Malmö i november 2007. Fast jag antar att Mr Zap har tränat lite mer än så...

2009-10-11 @ 21:02:02
URL: http://spelmusik.net
Postat av: Niklas

Haha, det har du rätt i. Fast jag hade garanterat åkt på storstryk isåfall, de här killarna är ju proffs på heltid. ;)

2009-10-12 @ 15:50:19
URL: http://outerheaven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0