Bangkok: Grand Palace

Mot slutet av den tre veckor långa resan så var vi tillbaka där allt började – Bangkok och Prince Palace Hotel. Nu hade vi chansen att ta itu med ouppklarade affärer, som till exempel det omtalade Grand Palace, som vi två veckor tidigare misslyckades med att hitta när vi försökte promenera dit från PP. Den här gången tordes vi inte chansa, utan jag, Ahlin, Larsson och Erika tog taxi dit (trots att man försökte lura i oss att palatset var stängt på grund av de rådande demonstrationerna, som just denna dag började ta fart på allvar).

 

På väg in i palatset stötte vi på en gammal farbror som erbjöd sig att guida oss runt för en ganska så saftig summa. Vi blev imponerade när han (efter att vi avslöjat att vi kom från Sverige) berättade att han hade guidat självaste Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia genom palatset, men beslutade ändå att söka lyckan på egen hand. Dels så hade pengarna börjat sina rejält vid det här laget och då får man dra ner på saker som guidade turer, plus att risken självklart fanns att mannen hade hittat på allting.

 

När det väl var dags att kliva innanför murarna så visade det sig att det kostade ganska mycket pengar för turister att besöka palatset, vilket verkligen gjorde oss tveksamma. Efter en stunds betänketid så var det någon (förmodligen jag själv) som tog beslutet att vi trots allt skulle gå in. Hur ofta är man i Bangkok, liksom? I efterhand är jag väldigt glad att vi betalade och gick in, för Grand Palace var en av de absolut häftigaste platserna jag sett i hela Thailand. Det var verkligen som att gå omkring i en liten stad av guld, och det finns egentligen inte så mycket att säga mer än att det var en passande avslutning på tre sköna veckor. Bilderna får tala för sig själva.

 

Slutligen, 5 saker som jag gärna vill göra nästa gång jag är i Bangkok:

 

*Gå på thaiboxning

*Se Wat Pho - den vilande Buddhan

*Besöka en flytande marknad

*Gå på nattklubb

*Åka Skytrain




Här var det inte bara vi som var turister.


En liten del av Grand Palace.


Riktigt guld eller inte? Larsson kontrollerar.


Många mäktiga byggnader, inuti denna fick man tyvärr inte fotografera.


En vakt av guld.


A donut.


Larsson var mycket imponerad av palatset.


Grand Palace.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0