Tokyo: Parkerna

Thomas: "Jag personligen känner att jag just nu bara vill leta efter soundtrack."
Daniel: "To your escape?"
(Kul skämt som bara In Flames-kännare förstår)

Här kommer ett väldigt grönt inlägg. Jag har redan hyllat Tokyos parker i den här bloggen - men det kan inte sägas nog hur häftiga de är. Episka, skulle jag nog välja att kalla dem. Det känns som att varje park har sin egen historia och vissa är så spektakulära att man måste betala inträde och att det finns öppettider. Här är mina favoriter, i någon form av rangordning:

1. Hama Rikyo Garden

Namnet betyder något i stil med Strandpalatset. Här finns även rikligt med trädgårdar och ett äkta tehus som Peter och Thomas givetvis besökte (se videon). Parken ramas in av enorma skyskrapor och delar av Tokyos hamn går även att skymta härifrån. Inträdet var värt varenda yen.

2. Imperial Palace Garden

Ett ställe vi inte alls planerat att kolla in, men som vi en slump knallade rakt in i efter att det första besöket till fiskmarknaden gått om intet. Omgivningarna var nästan häftigare än själva parken, men det var häftigt att gå omkring och känna på muren till Kejsarens Palats. Här fanns också en liten skogsglänta där det kryllade av stora spindlar!

3. Ueno-parken

Väldigt populär park bland japanerna, här fanns bland annat ett zoo och möjligheten att ta en tur på en trampbåt. Inte så mycket en park där man hängde i och hade picknick, snarare ett ställe som lämpade sig för promenader och joggingturer. Låg i Ueno-distriktet, på andra sidan staden från där vi bodde. Helt klart värt resan att ta sig dit dock.

4. Yoyogi-parken

Tvärtom från föregående park så var det här det perfekta stället för picknickar. Många barnfamiljer som var på utflykt här och allmänt god stämning, dock såg vi inte så mycket av själva parken, det var öldrickande som stod på menyn.

5.  Hibiya-parken

Rätt liten park jämfört med de andra. Fungerade mest som ett, förvisso väldigt sympatiskt, intro till Imperial Palace. Mycket hemlösa katter som hängde här.



På väg in i Yoyogi-parken.


Ueno-parken.


Den japanska motsvarigheten till Sveriges röda timmerstugor.


En promenad genom allén i Ueno-parken.


Liten kisse som sörplar vatten i Hibya-parken.


Fin trädgård i Hibya.


Gängbråk.


Direkt från fängelset till det kejserliga palatset.


Skyskrapor och träd.


The Joshua Tree?


Spider Grove.


På toppen av trädgården i Imperial Palace.


Kollaps till följd av alkoholbrist.


Thomas på språng i Hama Rikyu Garden.


Daniel äter äckliga smörgåsar nere vid vattnet.


Tehuset i Hama Rikyu Garden.


Avancerat kameratrick i Hama Rikyu Garden.


Bröderna provar på tedrickandets ädla konst i Hama Rikyu Gardens tehus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0