Hundbett x2

I torsdags var det stor dramatik i den annars så lugna förorten Vällingby. Det var stort pådrag då det bröt ut en lägenhetsbrand i Grimsta (dessvärre med tråkig utgång) och i skuggan av det så blev min kompis och kollega Peter Årevik ordentligt hundbiten av två tokiga hundar ute på sin brevbärarrunda. När han kom ut från en port så väntade en fyllekärring med två lösa hundar utanför, och hundarna tvekade inte att ta chansen att få smaka på lite brevbärarkött. Ett bett i armen och ett i benet blev facit för Peter, men det var tur att han lyckades slita sig loss och ta sig in i porten igen, annars hade det kunnat slutat värre. Tanten fick tag i sina hundar, sa åt dem på skarpen och började gå därifrån - utan att kolla hur det var med Peter. Classy! Som tur är hann Peter säga ett par väl valda ord till tanten innan han linkade därifrån för att ta sig till sjukstugan och sedan även polisstationen för att göra en anmälan. Hundarna skällde på Peter, Peter skällde på tanten och tanten skällde på hundarna - vilken fars!

Kanske kan den här händelsen få cheferna på Posten att inse problemet med ilskna hundar som hyser agg mot brevbärare. I Danmark har man redan tagit tag i situationen - där har brevbärarna med sig hundkex ut på sina rundor som de kan muta hundarna med om problem uppstår. Tydligen fungerar det mestadels bra, så det kanske är något man kan ta efter. I Danmark får man tydligen dricka öl på jobbet också, vad sägs om det?

För att återknyta till hundarna vs Peter-situationen så gick han, jag, Thomas och Daniel på bio samma kväll och såg den utmärkta antikrigsfilmen "Waltz With Bashir". Filmen börjar med att en karaktär har mardrömmar om att han jagas av 26 stycken blodtörstiga hundar - man kan bara hoppas att det inte är något som Peter får uppleva framöver.

Fotnot: En polisanmälan är gjord mot tanten och hundarna. Peter var tillbaka på jobbet redan nästa dag och låter hälsa att han är vid gott mod, trots att hans nya postbyxor blev förstörda.


PS. Jycken på bilden har inget med händelsen att göra. DS.

Kommentarer
Postat av: Johan Köhn

Ännu ett välskrivet blogginlägg. Jobbigt med alla dessa hundägare som inte tar hand om sina husdjur...

2009-03-08 @ 19:44:21
Postat av: Niklas

Tack, Johan! Ja, ni har ju också haft problem med lösspringande hundar, så det är väl lätt att känna igen sig i detta inlägg.



Btw, när får man en rapport om hur det var i Umeå? :)

2009-03-09 @ 17:39:09
URL: http://outerheaven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0