Mera Michael

Michael Jackson kommer inte bara att leva vidare genom sin fantastiska musik, han har ju medverkat på ett eller annat sätt i de två bästa tecknade serierna genom tiderna också.


I den klassiska The Simpsons-episoden "Stark Raving Dad" som öppnade seriens tredje säsong år 1991 så har Michael Jackson bidragit med sin egen röst till karaktären Leon Kompowsky, dock inte under eget namn utan genom pseudonymen John Jay Smith, vilket var ett krav från Jacksons sida. Episoden går ut på att Homer blir inlåst på ett mentalsjukhus efter att ha haft en rosa skjorta på jobbet, och där får han dela cell med Leon Kompowsky, som påstår att han är Michael Jackson (som Homer aldrig har hört talas om). Leon berättar om sina framgångar med "Thriller" och "Billie Jean", och uppenbarligen är han fortfarande bitter över att hans Off The Wall-album bara fick en enda Grammy-nominering.


Michael Jackson var ett stort fan av The Simpsons när serien slog igenom, och det var han själv som ringde upp seriens skapare Matt Groening och frågade om han inte kunde få medverka i ett avsnitt. Senare skrev han även stora delar av Bart Simpsons listetta "Do The Bartman", även om han inte listades som låtskrivare på grund av kontraktsskäl. Det här var innan plastikoperationerna och pedofilanklagelserna, och episoden skojade mest med Jacksons excentriska leverne på ett kärleksfullt sätt.   


I South Park-episoden "The Jeffersons" från 2004 så flyttar den märklige Mr Jefferson till South Park med sin lille son, och blir omgående god vän med Stan, Kyle, Kenny och Cartman. Mr Jefferson har ett eget zoo och en nöjespark, och delar många karaktärsdrag med en viss världsstjärna, och det visar sig senare att han är på flykt från allmänheten. Det är stundtals en helt hysteriskt rolig episod där det självklart drivs en hel del med Jackson (vars röst gjordes av Trey Parker), men som så ofta med South Park så visar man två sidor av samma mynt. Bland annat kommer man med den klarsynta iakttagelsen att Michael Jackson aldrig riktigt växt upp för att han berövades en normal barndom och kastades ut i showbusiness redan som 4-åring, och förklaringen till varför han sägs tycka om att umgås med barn så mycket blir således för att det blir ett substitut för de unga åren han aldrig fick.  



Leon Kompowsky och Homer.


Mr Jefferson och Cartman.

Kommentarer
Postat av: Sammy

Simpsons avsnittet är verkligen en höjdare, är inge fan av soutpark så har inte sätt det men det låter intressant. Jackson har ju bidragit med mer än bara musiken.

//Sammy

2009-06-29 @ 14:16:07
Postat av: Mike the Larsson

Dom e grymma dom avsnitten :)

2009-06-29 @ 16:30:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0