Kungen är död

Att Michael Jackson dog i torsdags har väl knappast undgått någon. Under fredagen hörde jag säkert ett trettiotal Michael Jackson-hits och Jackson 5-låtar sammantaget under dagen på lite olika radiokanaler, det har utlysts tysta minuter till höger och vänster och igår kväll så bestod musiken i halvtidspausen i amerikansk fotbollmatchen mellan Djurgården och Mean Machines uteslutande av Jacksons största låtar.


Erika kommenterade faktumet att så fort en artist av det här slaget går ur tiden så blir han eller hon automatiskt helgonförklarad, och allt tvivelaktigt läggs åt sidan. Sant förvisso, men om några veckor så lär nog diskussionerna kring hans tveksamma privatliv flyta upp till ytan igen. Redan nu så spekuleras det friskt i media kring de "mystiska" omständigheterna kring Jacksons död, och det råder ingen tvekan om att hans bortgång kommer att få en viss Elvis-mystik kring sig. Är man konspiratoriskt lagd skulle man till exempel hävda att Jackson fejkade sin egen död för att slippa ifrån de (enligt ryktesvägen) fyra miljarder kronorna han hade i skulder, eller att han insåg att han inte skulle kunna jämföra de 50 London-konserterna som låg bara ett par veckor bort. Men sådant spekulerande lämnar jag åt andra.


I media har det som tur är mest handlat om hyllningar, väl befogade sådana. Michael Jackson hörde på intet sätt till mina favoritartister, men jag skriver utan tvekan under på att han var den störste genom tiderna. Det är helt enkelt helheten som gör honom till The King Of Pop: låtarna, videorna, sångrösten, dansstegen, produktionerna, etc. Själv hyllade jag Michael Jackson i fredags med att lyssna på hela hans Thriller-album (fortfarande världens genom tiderna bäst säljande skiva) och även knåpa ihop en lista över hans i mitt tycke bästa låtar. Resultatet:


1. Thriller (från Thriller)

2. Beat It (från Thriller)

3. They Don't Care About Us (från HIStory)

4. Smooth Criminal (från Bad)

5. Billie Jean (från Thriller)

6. Dirty Diana (från Bad)

7. Liberian Girl (från Bad)

8. Give In To Me (från Dangerous)

9. Human Nature (från Thriller)

10. Rock With You (från Off The Wall)



Kommentarer
Postat av: Erika

Haha! Ja lämna sådana spekulationer åt mig!

2009-06-28 @ 20:56:56
URL: http://edewien.blogg.se/
Postat av: Mike the Larsson

Bra lista du gjort där! RIP MJ!

2009-06-28 @ 22:29:51
Postat av: Niklas

Erika: Haha, ser fram emot ett inlägg fyllt med konspirationsteorier i Edewien-bloggen sen! :)



Larsson: Glad you liked it, buddyboy!

2009-06-29 @ 11:50:22
URL: http://outerheaven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0