Valdemarsvik-summering

Nu har jag varit hemma från Valdemarsvik några dagar, och sakta men säkert återanpassat mig till gangsterlivet i Hässelby igen. Ett halvt kilo gick jag upp under vistelsen, vilket nog beror på alla rostade mackor med ost och en hel del god mat därtill. Bantningsdags! Som väntat var vädret ganska tråkigt, så det blev en hel del inomhusaktiviteter, till exempel korsordslösning, bokläsning, kortspel, Chrono Trigger DS och tittande på gamla fotografier.


Litegrann var vi dock ute, som när vi gjorde ett besök i Norrköping (eller snarare några butikskedjor i stadens utkant) eller när vi två gånger gav oss ut på älgsafari under ledning av Lindas pappa, Dick Grayson. Vi kammade hem noll älgpoäng, men det gjorde inte så mycket då det är mysigt nog att bara åka omkring ute på krokiga vägar i skogen och genom samhällen med roliga namn som till exempel Rullerum. Det är också härligt att alla hälsar på varandra även fast man inte känner personen i fråga. Så beter man sig nämligen på landet, skulle man däremot försöka med något liknande i Hässelby Gårds centrum så skulle man troligtvis bli skjuten på fläcken. Vi hann även med att beta av lite gamla släktingar som Linda inte träffat på flera år, vilket gav avkastning i några jättefina konjaksglas från en gullig faster, vilket var jättetrevligt och oväntat.


Sista dagen kom pappa förbi på hemvägen från Hultsfredsfestivalen och åt varm korv, sen skjutsade han mig och Linda hemåt. Slutet gott, allting gott. Eller...?


 


Lindas föräldrar bor i Gållösa, som ligger i Småland - Valdemarsvik ligger i Östergötland. *?*


Vad har legendaren Nils Liedholm och Linda Holmström gemensamt? Båda kommer från Valdemarsvik.


Dick Grayson och Linda med Vikens tuffaste bil.


Älgar.


Kvällspromenad ute på landet.


Sjukt läskiga statyer med stirriga blickar, särskilt gumman till höger.


Fint väder sista dagen, äntligen.


Linda i trädgården.


En cool väggprydnad hos Lindas pratglade faster.


Fasterns katt, Zorro/Misse.


När fastern gick till köket för att fylla på våra glas så smet alla till bilen.


Nästa släktstopp. Här jag och Lindas 45-årige kusin Anders.


Dags att åka hem. Linda var orolig över att Janne kört vilse.


Alla undrade vem av papporna som tänkte ta för sig av sista varmkorven.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0