En helg i Göteborg

Den här helgen har varit rätt knasig, och tagit slut väldigt fort. På fredagskvällen hade vi hemmafest här på Vindruvsbacken, och direkt när vi fått ut de sista gästerna vid halv tre-snåret (Linus stannade en timme till, men han räknas inte) så började vi städa undan och diska. Klockan tio på lördagens morgon skulle nämligen jag, Linda, mamma och pappa åka ner till Göteborg för att se en viss Madonna, så det var skönt att kunna stöka undan allt innan vi åkte bort. Av förklarliga skäl kunde jag sen sova bort en stor del av bilresan. Skönt!


Vi bodde inte på något hotell, utan farsan hade ordnat så att vi fick sova hos en av hans kompisar, Piffen. Denne har en enorm erfarenhet inom musikbranschen, där han gjort lite allt möjligt. Rummet som vi fick låna hyr han i vanliga fall ut till band som spelar in skivor i In Flames studio (han är även In Flames chaufför) och i den här lägenheten har gamla storheter som Saxon och nykomlingar som Degradead hållit till innan oss. Piffen har även hängt med obskyra artister som Jimi Hendrix och Led Zeppelin, en hyfsad parentes att ta med i sitt CV om man känner för det.


Både jag och mamma blev smått chockade när Piffen - en ärrad rocker med tatueringar överallt - öppnade dörren rökandes en cigarett, och sedan började visa oss runt i hans 3:a. Lägenheten var inredd som en rockklubb; det var udda prylar och signerade musikaffischer precis överallt ("Jag är lite av en samlare", förklarade Piffen) och det hängde även ytterligare ett gäng rockers i hans vardagsrum, som var jättetrevliga (så där som Göteborgare ofta är). Linda var hur cool som helst med hela situationen, och pappa var nästan barnsligt förtjust i valet av övernattningsplats. Piffen berättade även att anledningen till att han gillar Lunkan så mycket är att "han är lika skadad som jag själv". Sanna ord!


Det allra bästa med lägenheten var att den låg så centralt. Det räckte med att man klev utanför dörren så stod man på Folkungagatan och tittade rakt på Ullevi! Eftersom Piffen rekommenderat matstället La Vecca så åt vi middag där, sedan strosade vi runt i solskenet kring Avenyn, Heden och hamnen, innan det var dags att gå på själva konserten. Efteråt så ville vi inte riktigt gå och lägga oss (mest för att mamma trodde att det skulle vara fullt festande i lägenheten) så då gick vi till Scandic Crown så att vi kunde dricka lite öl, cider och varm choklad. När vi väl gick hem så var det en hyfsat lugn efterfest, så det var ingen större fara för mammas nerver. Hon vaknade visserligen mitt i natten av att Piffen och pappa spelade golf utanför vårt rum, men själv sov jag bättre än på länge.   


Det är inte utan att man känner sig lite Madonna-hjärntvättad efter en helg som denna, medan jag körde bilen hem idag så hann vi till exempel lyssna på hela fem stycken Madonna-album, och därför passar jag på att lista mina absoluta Madonna-favoriter här nedanför. Tre av låtarna framfördes igår. Kolla upp om ni har missat något av dessa mästerverk!


1. Live To Tell (från True Blue)

2. Holiday (från Madonna)

3. Frozen (från Ray Of Light)

4. Papa Don't Preach (från True Blue)

5. Like A Prayer (från Like A Prayer)

6. Cherish (från Like A Prayer)

7. Like A Virgin (från Like A Virgin)

8. The Power Of Good-Bye (från Ray Of Light)

9. Jump (från Confessions On A Dance Floor)

10. Rain (från Erotica)


Recension och bilder från konserten kommer i morgon, tills vidare får ni hålla till godo med lite blandat godis i bildform från Göteborgshelgen i övrigt.



Vårt rum hos Piffen. Mamma undrade vad hon gett sig in på.


Dödskallar var det bärande temat. En riktigt spooky mask uppe till vänster också!


Piffen och Puffen.


En örn.


Piffen berättade stolt att han inte fått ett klagomål från grannarna på hela 18 år. Kanske har den vadderade dörren underlättat?


Efter bara några steg från lägenheten så stod vi här. Centralt var ordet.


Vi kollade lite fotboll på en av Hedens alla gräsplaner.


Strosande på Avenyn.


Turistbåten "Paddan" på väg att krascha in i en bunt ovetande solbadare.


Hamnen.


Paul Oakenfold värmde upp Ullevipubliken.


Lite filosoferande på Scandic Crown efter konserten.


Ullevi by night.

Kommentarer
Postat av: Janne Lundqvist

Bra sammanfattning av helgen i Göteborg!

2009-08-10 @ 00:13:13
URL: http://www.lunkan.com
Postat av: Linda

Jag håller med Puffen.

2009-08-12 @ 14:35:19
URL: http://sassycoona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0