Bangkok: Siam Ocean World

Det var inte shoppingen i första hand som lockade oss till det enorma varuhuset Siam Paragon, utan undervattenlandet som låg en våning ner. Här hade vi kommit till en punkt där flera i gruppen bränt mer pengar än vad de kanske borde ha gjort (plus att Calle inte hade fått sina pengar överförda ännu) och därför stod vi och velade lite inför den rätt saftiga prislappen på 850 baht per person. Jag var en av dem som drev på hårdast för att vi skulle besöka Siam Ocean World (att det listades som en del av "Barnsliga Bangkok" i min guidebok berörde mig inte) och därför kändes det som en personlig seger när det visade sig att det var så jäkla bra.


Siam Ocean World kan väl beskrivas som Skansens Akvarium, fast otroligt mycket häftigare. Visst, här fanns inga krokodiler, men däremot läskiga djuphavsdjur, uttrar, hajar och andra konstiga filurer! Ett akvarium innehöll fiskar lika stora som en roddbåt, och faktumet att just dessa levde redan på dinosauriernas tid illustrerades med en Velociraptor som övervakade händelserna. De som ville kunde betala en mindre summa för att få åka båt eller istället klappa sjöstjärnor helt gratis, men den stora grejen var såklart undervattenstunneln med hajarna i. Här gick man omkring eller satt och chillade medan hajarna gled omkring på bara någon meters avstånd, vilket var precis lagom spännande. Lite som i Hajen 3 typ, fast den här gången var det inga vithajar som förstörde festen för besökarna genom att krossa glasrutan.


Innan vi gick hann vi även med att se lite hajmatning, då två dykare hoppade ner i hajakvariet med lite fisk i vad som såg ut som en picknickkorg. Trots dramatisk musik i högtalarna och en exalterad guide så blev det inte så jättespännande när ett par fetlagda hajar proppade i sig lite fiskrester, men lite kul var det ändå, och det satte punkt för ett väldigt inspirerande besök.



Facehuggers från Alien-filmerna fanns att beskåda.


De här krabaterna lever på 800 meters djup.


De här fiskarna var inne i ett riktigt stim. (...)


Hitta Nemo.


En lustig varelse som påminde lite om farsan, faktiskt.


Den omtalade undervattenstunneln krossade allt.


De gällde att vara på sin vakt mot hajarna, annars högg de direkt.


En filmposter för Hajen 5, kanske?


Erika och Ahlin.


Puss och kram!


"Yet to be classified."




Hajmatning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0