Bangkok: Chatuchak Market

Första kvällen i Bangkok ville vi känna lite på den nattliga pulsen, så då beslutade vi oss för att besöka platsen som enligt Hélène Benno i boken Bangkok - bra, bättre, bäst är största marknaden i stan, eller världen, med sina 15 000 stånd och små butiker. Benno säger också att om man ser något man gillar där så bör man köpa det direkt, annars kanske man inte hittar tillbaka.


Besöket på Chatuchak Market höll på att gå om intet direkt, då jag, Ahlin och Calle inte alls blev avsläppta vid marknaden av taxichauffören utan istället vid ett shoppingcenter som höll på att stänga för dagen. Det var mörkt ute och vi skulle just ge upp och åka tillbaks till hotellet när vi av en slump hittade marknaden efter att ha traskat längs med smutsiga och vältrafikerade vägar i ett tiotal minuter. Inne på själva marknaden lyckades vi lokalisera resten av gänget, och sedan började vi utforska de olika butikerna. Det kändes onekligen som att vi bara skrapade på ytan av vad marknaden hade att erbjuda, då det var sent och flera av stånden redan hade stängt. Efter en timme hade vi fått nog, men då hade vi i alla fall fått se en livs levande elefant!


Kvällen höll på att sluta lyckligt, men Calle beslutade sig för att spoliera detta genom att vandra rakt in i en rostig spik på väg hem från marknaden. Det blev ett litet sår, en lårkaka och ett stort blåmärke till minne, men med lite disinfektionsmedel så kunde han sova gott, och drömma sköna drömmar om Larsson.



Calle på Chatuchak Market.


Det gällde att passa fossingarna, då det åkte bilar fram och tillbaka på de trånga gatorna.


Tre förväntansfulla grabbar.


Den här stackars elefanten hade fastnat med en rockring runt halsen.


Calle skrek hela vägen hem till hotellrummet efter sin lilla olycka.


Larsson stöttade så gott han kunde.


Efter lite tröstande från vår sida så kunde Calle somna med ett leende på läpparna...


...drömmandes om Larsson, som besvarade kärleken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0