Landskamp runt husknuten

Igårkväll gick jag och Lindus Findus på fotboll på Grimsta IP, idrottsanläggningen som bara ligger ett par stenkast från vårt hus. Där var det fotbollslandskamp mellan Sverige och Polen, dock endast U21, så inga Zlatans så långt ögat nådde. Dock med spelare som Ola Toivonen, Johan Oremo och Robin Söder på planen, vilket ju inte är fy skam. På läktaren syntes profiler som gamle storspelaren Martin Dahlin, samt lokala kändisar som Hedberg och Mr Osmidig. Det bästa med allting var att jag råkade känna mannen i biljettluckan, så inte bara gick vi in gratis utan vi bjöds även på gratis varm korv och dricka (tack för det, Kamel!) förutom underhållningen på planen.

Ola Toivonen bränner sin straff. Det är jag som klagar högljutt precis på slutet.

Det var en helt okej match där den största behållningen var att det var spännande ända till slutet. Sverige tog ledningen precis innan halvtidspausen genom Emir Bajrami, sen missade Ola Toivonen en straff i andra halvlek, vilket ledde till att Polen tryckte på för en kvittering rejält. Den polska klacken hördes för övrigt mest på hela Grimsta, och i andra halvlek blev det lite för stökigt vilket ledde till bråk mellan ett par polacker och vakterna. Jeez, jag trodde att Grimsta IP var en frizon från stökiga åskådare, men tydligen inte. Enligt Kamel var det dock första gången det hänt. Matchen slutade med knapp seger för Sverige, 1-0.