Machine Head + Slipknot = mycket bra

En snabb redogörelse från hårdrockskvällen på Hovet för en knapp vecka sedan kommer här. Children Of Bodom hann vi inte se, dels för att Linus körde till Svedmyra istället för Globen där vi skulle mötas upp, så jag fick åka dit och rädda honom, vilket slösade bort dyrbar tid. Plus att vi ville mingla lite med Nathalie och Heidi innan, också. Men resten av banden missade vi inte.

Machine Head kunde som förband naturligtvis inte matcha Slipknot på det visuella planet, men låtmässigt imponerade Rob Flynn och hans kompanjoner. Kort och kärnfullt, med bara bra låtar. Visst saknade jag några favoriter, men man kan inte begära att ett förband ska hinna avverka samtliga höjdpunkter ur diskografin. Tydligen hade Flynn problem med sin röst, som sedermera gjorde att Machine Head fick ställa in sin medverkan när ekipaget nådde Köpenhamn nästa dag, men det märktes inte så värst mycket. Kanonspelning, "Old" och "Davidian" var bäst.

Slipknot gjorde sitt bästa för att uttnyttja Hovets stora scen maximalt. Det smällde och brann ordentligt, samtidigt som de nio medlemmarna spexade friskt. Ljudet var stundtals lite grötigt, men det blir väl lätt så med så många clowner som spelar sina instrument samtidigt. Blev dock besviken över att endast två låtar från nya albumet All Hope Is Gone spelades live, till exempel så vägrar gruppen fortfarande att spela någon av sina ballader live, vilket är synd då powerballaden "Snuff" är riktigt bra. Vad är ni rädda för, Slipknot? Då den ganska mesiga senaste singeln "Dead Memories" svaldes med hull och hår av Hovets publik, så är jag övertygad om att även "Snuff" eller kanske "Vermillion Pt. 2" skulle fungera strålande. Som det är nu så blir bandets mangel från de två första album stundtals lite monotont, och mer arenarefränger hade absolut lyft spelningen. Men det är bra tempo hela showen igenom, gamla publikfavoriter som "Spit It Out", "People = Shit" och "Surfacing" sitter perfekt, medan "Duality" alltid är guld värd. Men med lite justeringar borde Slipknot kunna bli ännu vassare.

Nog med dravel, här kommer istället lite bilder.


Vi åt middag i Svedmyra, av alla jäkla ställen.


Vi prioriterade barhäng istället för Children Of Bodom.


Heidi och Linus.


Naw.


Förbandet Machine Head.


Slipknot manglar loss.

Kommentarer
Postat av: Elin [ n e v n a r i e n ]

Samma här... Har nog aldrig varit med om något liknande.. samtidigt som det var så hemskt mycket post.. Visserligen ingen reklam.. men ja ICA och Coop-utskick i överflöd..

Vet inte hur man ska skudda sig mot regn och kyla på bästa sätt.. regnkläderna hjälper liksom inte :/

2008-11-20 @ 16:15:53
URL: http://nevnarien.se/
Postat av: Anonym

japp, båda är sjuuuukt bra... däremot så är jag inte helt förtjust i deras senast platta. men men...



ser att du haft det kanon på hovet, happy day!



och tusen tack.... ha det gott! =)

2008-11-20 @ 21:40:14
URL: http://mittlivsomsuperstar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0